Roblox, RDC 2023 etkinliğinde, kullanıcılarının Roblox’ta daha fazla eğlenmesini ve yaratıcılıklarını ortaya koymasını sağlayacak bir dizi yeni uygulama ve aracı tanıttı. Bunlardan biri de kullanıcıların gerçek dünyada Roblox arkadaşları ile sohbet edebilecekleri, ancak Roblox karakterlerini kullanabilecekleri Connect adlı mobil uygulama.

Bu yılın sonlarına doğru çıkması planlanmakta olan Connect, kullanıcıların Roblox’taki arkadaş listelerinden birini seçerek, gerçek isimlerini ve yüz ifadelerini kullanarak (kendi beden dilleriyle duygularını aktararak) arayabilecekleri bir uygulama olacak. Ayrıca Roblox oyuncuları, birlikte vakit geçirmek için Roblox’ta paylaşılan, sürükleyici bir ortama da geçebilecekler.

roblox connect
roblox

Avatar Maker ile Kendi Karakterinizi Tasarlayın!

Roblox, içerik oluşturucuların hayal güçlerini serbest bırakmalarına yardımcı olmak için yeni bir araç da geliştiriyor. Bu araç, Avatar Maker adını taşımakta ve Roblox oyuncularının sadece bir resim kullanarak ve birkaç metin istemi girerek rahatlıkla avatar oluşturmasına olanak tanıyor. Böylelikle avatar oluşturma süreci günler değil, dakikalar alacak.

Avatar Maker, Roblox’un halka açık platform API’leri kullanılarak geliştiriliyor ve yayınlandıktan sonra açık kaynaklı bir yazılım olacak. Bu da herkesin aracın özelliklerini geliştirebileceği anlamına gelmekte.

Roblox, hizmetinin Meta Quest sanal gerçeklik başlıkları için Eylül ayının sonunda geniş çapta kullanılabilir olacağını duyurdu. Böylece kullanıcılar, Roblox’un sunduğu binlerce oyunu sanal gerçeklikte deneyimleyebilecekler.

Ayrıca Roblox’un Xbox uygulamasında da yeni bir görünüm, sık güncellemeler (en son özelliklere erişimle birlikte), iyileştirilmiş içerik önerileri ve iyileştirilmiş bir kullanıcı deneyimi gibi iyileştirmeler yapılacağı açıklandı. Son olarak, Roblox’un bu Ekim ayında PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarına geleceği de müjdelendi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir