Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Roblox, yapay zeka odaklı teknolojileri kullanarak oyun oluşturma araçlarını kullanıcıların beğenisine sundu. Code Assist ve Material Generator araçları sayesinde artık oyun oluşturma çok daha kolay bir zahmetsiz bir hal alıyor. 

Yapay zeka teknolojilerinin ön plana çıkmasıyla Roblox’da bu alanda etkin bir rol oynadığını gösterdi. Bu mantık doğrultusunda yalnız metin komutları sayesinde kodlar, üç boyutlu modeller ve daha fazlasını oluşturmak mümkün olacak. Şimdi ise herkes Roblox’ta içerik oluşturucu olabilecek öyle ki yapay zeka destekli Code Assist ve Material Generator araçlarını kullanıcılara sundu. 

Roblox, yapay zeka alanında önemli bir hamle yaptı

Code Assist ve Material Generator şu an için beta sürecinde olup, her iki araç da metin girdilerini çıktılar haline getiriyor. Fakat belirtmek gerekirse yalnızca bu iki aracı kullanarak oyun yapmak şu an için mümkün gözükmüyor. Çünkü oyun geliştirmek pek de kolay değildir. Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda (GDC 2023) konuşan Roblox Studio Başkanı Stef Corazza, her ne kadar tam oyun geliştirme sağlamıyor olsa da temel kodlama süreçlerini otomatikleştirmek için oldukça etkili olacak gibi gözüküyor. 

Şu an için bu yapay zeka ile basit kodlar oluşturma ve üç boyutlu basit nesneler oluşturma gibi konular için kullanılacak. Örnek vermek gerekirse; “parlak kırmızı kayalı kanyon” veya “lekeli cam” gibi istemler için kullanılabilecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda etkileşimli nesneler oluşturmak da mümkündür. Örnek vermek gerekirse oyuncu nesne ile etkileşime girdiğinde objenin renginin değişmesi veya patlaması gibi reaksiyon göstermesi gibi durumlar söz konusu olabilir. ChatGPT platformu kullanan kişiler platformun arkasındaki GPT-3,5 veya en yeni GPT-4 modellerinin, Microsoft Bing’in benzer bir şekilde isteme dayalı faydalı kodlar oluşturduğunu görmek mümkündür. Bu nedenle her iki aracında aynı hızda çalıştığını söylemek mümkündür.

NASA, kozmosun eşsiz fotoğraflarını paylaştı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir