Roblox Corporation tarafından yapılan açıklamalarda son çeyrek finansal bilgiler paylaşıldı. Rapora göre şirket yüzde 25 büyüme kaydetti.

Roblox için beklenen rapor geldi. 2023 yılının son çeyreğine dair kazanç raporunu paylaşan şirket, satışlarda da büyüme yakaladı. Aktif kullanıcı sayısıyla birlikte etkileyici rakamlara ulaşan şirkette yüzler gülüyor.

PlayStation ve Meta Quest Büyümesi Etkili Oldu

Raporda şirket Roblox geliri %25 artışla 1,1 milyar dolara yükselirken, günlük aktif kullanıcı sayısı %22 artışla 71,5 milyon oldu. Aynı çeyrekte konsolide net zarar ise 291 milyon dolardan 325 milyon dolara yükseldi. Şirketin son çeyrekte bu rakamlara ulaşmasında PlayStation ve Meta Quest platformlarındaki çıkış etkili oldu.

Roblox Son Çeyrekte Yüzde 25 Büyüdü
Roblox Son Çeyrekte Yüzde 25 Büyüdü

Şirketin son çeyrek verilerinin ardından yıl genelindeki performansı da belli oldu. Açıklamalara göre şirket 68,4 milyon günlük aktif kullanıcı (%22 artış) ve 2,8 milyar dolarlık gelir (%26 artış) bildirdi.

Son çeyrek raporunda Roblox CEO’su David Baszucki’nin görüşlerine de yer verildi. Baszucki, “Roblox platformunda inovasyonu ve yeni deneyimleri desteklemeye devam ederken 2023’ü güçlü bir büyüme çeyreğiyle daha tamamladık. 2024’e, iyimserlik ve nezaketle günlük 1 milyardan fazla aktif kullanıcı çekme yönündeki uzun vadeli hedefimize ulaşabileceğimize dair daha da inançlı bir şekilde giriyoruz. İçerik, sosyal bağlantı ve iletişimdeki güçlü ağ etkilerinden ve ayrıca sürükleyici deneyimler, reklamcılık ve yapay zekaya yaptığımız yatırımlardan yararlanmaya devam ediyoruz.” dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir