Dünyanın en popüler oyunlarından olan Roblox’ta 3D içeriklerin oluşturulması için yapay zeka destekli araçların kullanıma sunulacağı açıklandı.

Roblox, kullanıcıların oluşturduğu içerikler ile zengin bir kütüphaneye sahip. 3D içerik oluşturmada oyuncuların işlerini kolaylaştırmak isteyen şirket, 2 yeni AI teknolojisin tanıttı. Yeni yapay zeka teknolojileri Doku Oluşturucu  ve Otomatik Avatar Oluşturucu oldu. bu yeni araç, oyuncuların çok daha kısa süre içerisinde içerik oluşturmasını hedefliyor.

Otomatik Avatar Oluşturucu

Otomatik Avatar Oluşturucu , 3D olarak vücut analizlerinin yer alması sayesinde istenilen avatarları animasyonlu bir şekilde oluşturabiliyor. Önceden çok daha zor bir şekilde yapılabilen ve çoğu oyuncunun yapamadığı bu işlemler, artık yapay zeka ile dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilecek. Zamandan büyük tasarruf sağlayacak yapay zeka aracı, oyundaki çalışmaların da daha başarılı olmasını sağlayacak.

Roblox, 3D İçerikler İçin Yapay Zekayı Devreye Alıyor
Roblox, 3D İçerikler İçin Yapay Zekayı Devreye Alıyor

Doku Oluşturucu

Oyundaki bir diğer yapay zeka aracı ise Doku Oluşturucu olarak adlandırılacak. Texture Generator adıyla oyunda yer alacak bu araç, metin komutlarıyla 3B nesnelerinin görünümünü değiştirmesini sağlayacak. Sadece metinler ile hızlı bir şekilde prototip oluşturacak oyuncular, normalde zor bir şekilde yapabilecekleri dokuları da yapay zeka desteği ile geliştirebilecek.

Yeni teknolojilerle ilgili açıklama Roblox’un Yaratıcı Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Tornow’dan geldi. Yeni yapay zeka teknolojilerinin yaratıcı bir süreci ortaya çıkaracağını söyleyen  Tornow, “Yeni yapay zeka teknolojilerimiz, bağımsız bir geliştiriciden profesyonel bir oyun stüdyosuna kadar herkesin Roblox platformunda hızlı bir şekilde zengin, ilgi çekici içerik oluşturmasına yardımcı oluyor. Bu araçlarla, içerik oluşturucular uygulamaya daha az zaman ayırarak yaratıcı fikirlere odaklanabilir, etkileşimi ve nihayetinde işlerini büyütmek için deneyimlerini geliştirebilir.” dedi.

Resmi bilgilendirmelerde çalışmalara dair örneklere de  yer verildi. Texture Generator ile bir sandık dokusu oluşturulmak istendiği takdirde yapay zeka keskin köşeleri vurgulayacak özel ahşap plakalar ve kilit gibi bazı özellikleri de göz önünde bulundurarak bu yönde bir çalışma sunacak. Yeni yapay zeka özellikleriyle büyük destek gören Roblox yönetimi için bu bir ilk olduğu gibi son olmayacak gibi duruyor. Zira oyundaki etkileşimlerin artmasını ve daha başarılı çalışmaların yapılmasını sağlayacak yapay zekalar, platformdaki diğer özelliklere de getirilebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir