Üç günden beri kesintiler nedeni ile pek çok farklı tartışmaya neden olan Roblox yeniden aktif hale getirildi ve oyuncular Roblox’a giriş yaparak oyun oynamaya başladı.

Perşembe akşamı yaşanan kesintiler ile birlikte sosyal medyanın en çok konuşulan konularından birisi olan Roblox, kısa süre içerisinde tamamen çevrimdışı hale geldi. Roblox’a kimse giriş yapamazken 3 günlük kesintinin ardından sunucular yeniden online oldu ve Pazar günü yapılan resmi açıklamalar ile birlikte sunucuların erişilebilir hale getirildiği belirtildi.

Roblox neden çöktü?

Roblox’ta yaşanan erişim problemi sonrasında konu ile ilgili tüm detaylar resmi sosyal medya adresleri üzerinden paylaşıldı. Böylece yaşanan her yeni gelişme hakkında bilgi sahibi olabilen oyuncular, sorunun giderildiğini duyuracak haberi beklemeye başladı. 3 gün geçtikten sonra ancak sunucuları aktif hale getirebilen Roblox geliştiricileri, yaptıkları son dakika duyurusu ile birlikte oyuncuların oyuna sorunsuz bir şekilde erişim sağlayabileceğini söyledi.

Bu haber ile birlikte oyuncular yine oyun heyecanına kaldığı yerden devam etme imkanı buldu. Ancak bu olayların ardından en çok merak edilenlerden birisi kesintinin neden kaynaklandığı oldu. Konu ile ilgili bir blog yazısı yayınlayan Roblox CEO’su David Baszucki “Yakında bir otopsi yayınlayacağını” söyledi. Bu bakımdan kesintinin neden yaşandığı ve şirketin buna nasıl bir çözüm sunduğu önümüzdeki günlerde yapılacak yeni paylaşım ile açığa çıkmış olacak. Üstelik aynı blog yazısında şirketin mevcut sorunun tekrarlanmaması için aldığı önlemlere de yer verileceği belirtildi.

“Minnettarız”

Baszucki açıklamalarını “Bildiğimiz kadarıyla, oyuncu kalıcılık verilerinde herhangi bir kayıp olmadı ve Roblox deneyiminiz artık tamamen normale döndü. Bu süre zarfında oyuncularımızın, geliştiricilerimizin ve ortaklarımızın sabrı ve desteği için minnettarız.” diyerek sonlandırdı.

Yapılan resmi açıklamalara göre kesintinin nedeni tamamen şirket içindeki teknik sorunlar. Saldırıya da veri hırsızlığı gibi bir durumun olmadığını net bir şekilde açıklayan şirket, kullanıcıların endişelenmesini gerektiren bir sorun yaşanmadığını söyledi. Günlük 40 milyonu aşkın bir kullanıcı sayısı ile son dönemlerin en popüler oyunlarından bir tanesi olan Roblox, yaşanan kesinti nedeniyle de ciddi bir prestij kaybı yaşadı. Ancak tüm bu sorunlu döneme rağmen kullanıcılar alternatif aramak yerine oyunun yeniden online hale gelmesini bekledi. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir