2013’te çıkan ve herkesin beğenisini kazanan Tomb Raider: Survivor is Born, serinin geçmişinden arınarak ve kendini silkeleyerek yepyeni bir görünüme ve oynanış dinamikleriyle hayran kitlesiyle buluşmuştu. Bu silkeleniş eski oyunların yepyeni bir yorumuyla gelmişti ve oyun yeni havasıyla gerçekten Lara Croft’un doğuşunu anlatmıştı. Tomb Raider: Survivor is Born, oyuncuları en güzel şekilde yakalayarak bilgisayar başında keyifli saatler geçirmelerini sağlamıştı. Bu başarı yanında iyi bir satış rakamı getirdiğinde Square Enix hemen kollarını sıvayarak yeni oyun için çalışmalara başlamıştı. Bu yeni oyunsa 2 sene sonra Rise of the Tomb Raider adı ile çıkışını gerçekleştirdi.

Bilindiği üzere Rise of the Tomb Raider oyunu için Square Enix, oyunun kısa süreli olarak Microsoftun oyun konsolu Xbox One’da exculisive olarak çıkması için anlaşma yaptılar. Bu yapılan  anlaşma üzerine Rise of the Tomb Raider, arkasına Microsoft gibi bir devin gücünü aldı ve oyunun grafikleri pek çok oyuncu için muazzamdı. Oynanış olarak pek çok yenililkle gelen Rise of the Tomb Raider, ilk oyunun ardından adı gibi bir yükseliş yaşadı ve pek çok oyuncu bu deneyimden keyifle ayrıldı.

Aslında Tomb Raider 1996’da ilk oyunu çıkan ve senelerce çıkmayı başarmış bir oyundu.  Lara Croft karakteri ise oyun dünyasında çığır açmış ve kadın karakterlerinde oyun dünyasında büyük bir önemi olduğunu kanıtlamış oldu.

20 yılını deviren Tomb Raider, 20. yılına özel olarak  Riseof the Tomb Raider oyununa çıkan eklenti paketlerini içeren özel bir kutu ve 20 yıl boyunca kullanılmış art book’u ile çıkışını gerçekleştirdi.  Rise of the Tomb Raider 20 Year Artbook Edition adı ile çıkan bu paketin işte sistem gereksinimleri:

Minimum Sistem Gereksinimleri

– İşletim Sistemi: Windows 7 64 bit

– İşlemci: Intel Core i3-2100 ya da eşdeğerindeki herhangi bir AMD

– Hafıza: 6 GB RAM

– Ekran Kartı: NVIDIA GTX 650 2GB ya da AMD HD7770 2GB

– DirectX: 11v

– Hard Disk: 25 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri

– İşletim Sistemi: Windows 7 64 bit

– İşlemci: Intel Core i7-3770, 3.40GHz ya da AMD FX-8350, 4.0Ghz

– Hafıza: 8 GB RAM

– Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 ya da AMD Radeon R9 290x

– DirectX: 11v

– Hard Disk: 30 GB kullanılabilir alan

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir