Riot Games için cinsiyet ayrımcılığına yönelik açılan davada taraflar arasında anlaşma sağlandı. Şirket 100 milyon dolarlık bir ödeme ile dava sürecini kapatacak.

Riot Games’in büyük tepkiler almasına neden olan ve 2018 yılı itibari ile açılan davada tarafların memnun olacağı bir sonuca varıldı. Eski Riot Games çalışanları Melanie McCracken ve Jes Negrón tarafından açılan ve daha sonrasında pek çok çalışanın da dahil olduğu davada, cinsiyete dayalı ayrımcılığın yapıldığı ve şirkette erkeklerin egemen olduğu bir çalışan topluluğunun yaratılmaya çalışıldığı öne sürüldü. Davanın açılması ile birlikte her geçen gün daha fazla kişi davaya katıldı ve toplu davaya dönen bu görüşmelerde, şirket tazminat ödemeyi kabul etti. 

Kadınlara yönelik ayrımcılıklar kabul edildi

Riot Games avukatları tarafından yapılan savunmalara karşı şirket davadan beraat edemezken 100 milyon dolarlık bir ödeme ile yapılan suçlamalar da kabul edilmiş oldu. Davanın sonuçlanmasının ardından şirket cephesinden resmi açıklama yapıldı. Kısa tutulan yazılı açıklamada ise şöyle denildi;

“Bu anlaşmanın Riot’ta olumsuz deneyimler yaşayanların kabul edildiğini ve oyun endüstrisine daha fazla hesap verebilirlik, eşitlik getirme konusunda örnek olma isteğimizi göstermesini umuyoruz.”

Davacı avukat olarak yer alan Genie Harrison ise yaptığı açıklamada, “Karar başta Riot Games kadınları olmak üzere tüm video oyunu, teknoloji şirketlerinde taciz ve ayrımcılığın olmadığı bir iş yerini hak eden kadınlar için harika bir gün. Riot’un iç gözlemini takdir ediyoruz. 2018’den beri daha çeşitli ve kapsayıcı bir şirket olma yolunda çalışıyoruz. Geçmişinin sorumluluğunu üstlenme istekliliğini ve gelecekte devam eden adalet ve eşitliğe bağlılığını takdir ediyoruz.” dedi.

Davanın sonuçlanması ile birlikte yeni bir dönem başlatan şirket, eski günlerin bir an önce unutulmasını istiyor. Ancak dava sürecinin devamında yenilerinin gelip gelmeyeceği meçhul.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir