Riot Games, League of Legends ve Valorant gibi oyunların yapımcısı olarak tanınmış olan şirket, küresel çapta iş kesintisi yapma kararı aldı. 2024 yılı içerisinde, önemli bir çalışan sayısını kapsayan bu kararla beraber, bazı oyun projeleri de iptal edilme kararı verildi. Riot Games tarafından yapılmış olan açıklamaya göre, dünya çapındaki işgücünün yaklaşık yüzde 11’ini oluşturan 530 kişinin işine son verileceği belirtildi. Bu gelişme, teknoloji ve oyun endüstrisindeki büyük şirketler arasında yaşanan işten çıkarmaların arttığı bir döneme işaret ediyor.

Riot Games çalışanlarını işten çıkarmaya başladı

Riot Games’te büyük oranda işten çıkarma

Geçtiğimiz yıl video oyun endüstrisinde yaşanan 9.000’den fazla işten çıkarma dalgasının hemen ardından, Riot Games de benzer bir karara imza attı. Şirket, “gelecekte daha sürdürülebilir bir pozisyon elde etmek amacıyla, daha az sayıda ancak yüksek etkili projelere odaklanma” kararı aldığını açıkladı.

CEO Dylan Jadeja, şirket genelinde yayınladığı bir mesajda,  “Gerçekleştirdiğimiz bazı önemli yatırımların beklediğimiz sonuçları vermediğini gözlemledik” ifadesini kullanırken, Riot’un 2019’da League of Legends evrenini yeni oyunlara ve farklı eğlence biçimlerine genişletme çabalarına vurgu yaptı. Riot, League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics ve Wild Rift gibi temel canlı oyunlara odaklanmanın yanı sıra, bu oyunlara bağlı espor etkinliklerine ve diğer etkinliklere öncelik verdiğini belirtiyor.

Ayrıca, halen geliştirilmekte olan Project L adlı 2D dövüş oyununun League karakterleriyle “büyük ilerleme kaydettiği” ve Netflix için Arcane dizisinin ikinci sezonunun Kasım ayında yayınlanacağı bilgisi de paylaşıldı.

Riot Games çalışanlarını işten çıkarmaya başladı

Bazı projeler iptal edilip, oyunlarda küçülmeye gidiyor

Riot Games’in yapısal değişikliklerinden doğrudan etkilenen projelerden biri, 2019’da duyurulan ücretsiz kart oyunu Legends of Runeterra oldu. Bu proje kapsamında ekip küçültülerek, oyunculara yönelik PvE (Player versus Environment) oyun moduna odaklanılacak. Ayrıca, Riot’un 2019’da duyurduğu ve League of Legends evreniyle ilgili yeni oyunlar geliştirmeyi amaçlayan küçük stüdyolarla işbirliği yapmayı hedefleyen Riot Forge yayıncılık şirketi de etkilendi. Riot Forge, 21 Şubat’ta piyasaya sürülecek olan Bandle Tale: A League of Legends Story’nin ardından faaliyetlerini sonlandıracak.

Riot Games, işten çıkarılan çalışanlara kıdem paketi, tazminat ve diğer bazı faydaların sağlanacağını belirtirken, kesintilerin sadece maddi bir amaç taşımadığını, asıl hedefin “odaklanma” olduğunu vurguluyor. Video oyun sektörü, diğer sektörler gibi pandemi döneminde hızlı bir büyüme yaşamıştı. Ancak, 2024 yılı başından bu yana sektördeki işten çıkarmaların sayısı 3.800’i aşarak devam etti. Geçen yılın toplamında ise bu sayı 9.000’e ulaşmıştı ve şu ana kadar sadece ocak ayındayız.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir