MOBA türü bir strateji oyunu olan kısaca  LoL olarak bildiğimiz League of Legends, Riot Games tarafından geliştirilip 2009 yayında oyun severlerle buluşmuştur. Yayınlandığı andan bu yana yaklaşık 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve günlük online olarak oynayan kullanıcı sayısı da Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında oldukça fazladır. 

Her sene yenilikler yaparak LoL evrenini güncel tutan Riot Games, bu sene de 2024 için bir takım değişiklikler yapıldığını duyurdu. Buna ek olarak şirket, 2023 yılının LoL istatistiklerini paylaştı. 

2023 istatistikleri 

Yıl sonunda şirketlerin kullanıcılara kullanım verilerini sunması bir gelenek haline gelmişken Riot Games de bundan geri kalmadı ve Leauge of Legends’in resmi instagram hesabından 2023 yılına dair bazı bilgiler paylaştı. Bu bilgilerin dahilinde, kullanıcılar tarafından  sene içerisinde toplam kaç şampiyon katledildiğini, kaç minyon biçildiğini ve şampiyonlara verilen hasarları  gözlemleyebiliyoruz. .

İstatistiklere bakacak olursak 2023 yılında LoL’ de  47 milyar 547 milyon 196 bin 138 şampiyon katledilmiş ve 726 milyardan fazla minyon biçilmiştir. Şampiyonlara ise 134,4 trilyondan fazla hasar verildiğini görmekteyiz.

Açık Beta ile yenilikleri deneyin!

2024 LoL değişikliklerinin çoğu Hiçlik ile ilgili

Riot Games’in  2024 ile beraber yenilikler yapacağından bahsetmiştik. Şirket, yenilikleri Açık Beta’ya getirmeden önce kullanıcıların geri dönüşünü almak için güncellemeler hakkında bilgi verdiği bir duyuru yayınladı. 2024 güncellemelerini denemek için Açık Beta sürümüne katılmayı unutmayın. Ek olarak Riot Games değişikliklerin çoğunun Hiçlik’le ilgili olduğunu duyurdu ancak 2024’te Hiçlik ile ilgili bir etkinlik olmayacağını ve bu konuda üzgün olduklarını belirtti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir