Sharp senelerdir akıllı telefon sektöründe rekabet içine dahil olmayan markaların başında geliyor olsa da dikkatleri çeken ürünler geliştirmeyi başarıyor. Üst seviye bir donanımı üstlenen Sharp Aquos R5G ile bu akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi.

Adında da anlaşılacağı gibi 5G desteğini barındıran akıllı telefonda, 6.5 inç büyüklükte bir ekran bulunuyor. QHD+ çözünürlük sunan ve 120 Hz yenileme hızına sahip olan IPS ekranda ön kamera için küçük çentik yer alıyor.

Sharp Aquos R5G özellikleri

12 GB  LPDDR5 RAM‘e ve 256 GB depolama alanı ile kullanıcıya sunulacak olan akıllı telefon, tahmin edileceği üzere Snapdragon 865 işlemciden güç alıyor. Xiaomi Mi 10’dan Galaxy S20’ye kadar bu yıl piyasaya sürülen / sürülecek olan amiral gemilerinin neredeyse tamamına güç veren Snapdragon 865, 2.84 GHz hızında çalışan ve Adreno 650 grafik birimine ev sahipliği yapan sekiz çekirdekli bir işlemci.

sharp aquos r5g ozellikleri 2

Parmak izi okuyucu özelliğini de barındıran ana ekran tuşunun konumu son derece dikkat çekerken, ekranda yer alan çentik 16 Megapiksel çözünürlüğünde ön kamerayı barındırıyor. Cihazın arka yüzünde ise 12 Megapiksel çözünürlüğünde OIS’lı ana kamera yer alıyor. Bu kameraya 12 Megapiksel telefoto ve 48 Megapiksel ultra geniş açıya sahip kameranın yanı sıra derinlik algılama sensörü eşlik ediyor.

Ultra geniş açılı kamerayı kullanarak 8K video kaydı gerçekleştirmek de mümkün.

sharp aquos r5g ozellikleri

IP68 sertifikasına ve stereo hoparlörlere ev sahipliği yapan telefon, 189 gram ağırlığında. 3730 mAh kapasiteli bataryadan beslenen telefon mavi, siyah ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir