Az bir süre önce resmi Google Play Console kayıtlarına giriş yapan Vivo V30 SE, şirketin en yeni orta seviye oyuncusu olarak görülüyor. Vivo V30 SE modeli Google Play Console’a giriş yaptığına göre çok yakında gelebilir. Vivo V30 serisinde hali hazırda V30, V30 Pro ve V30 Lite modelleri de yer aldığını ifade edelim.

Resmi kayıtlara işlendiğine göre selfie kamerasını bir ekran deliğine konumlandıran V30 SE modeli, gücünü Snapdragon 4 Gen 2 işlemci ile en altta ise 8 GB RAM’den almakta. Ekran olarak, 440 ppi’lık özellikte ekranının 1080×2400 piksel çözünürlükte olduğu söylenen cihaz için, henüz başka bir teknik detay ortaya çıkmış bulunmuyor.

Bunun öncesinde 5G teknolojisi üstüne Çin tarafından 5.5G teknolojisi devreye konmuş ve bu konuda Vivo’nun da bir adım atacağı gündemde yer etmişti. Çin devlete ait telekom şirketi China Mobile, geçtiğimiz günlerde 5.5G (5G-Advanced ya da 5GA olarak da adlandırılıyor) ağını devreye almaya başladığını açıkladı.

Az bir süre önce resmi Google Play Console kayıtlarına giriş yapan Vivo V30 SE, şirketin en yeni orta seviye oyuncusu olarak görülüyor.

Türkiye 5G ‘ye 2026 Yılında Geçebilir

Yapılan duyuruya göre China Mobile sene sonuna kadar 300’den fazla şehri 5.5G ağıyla kapsamayı hedefliyor. 5.5G teknolojisine destek veren ilk Android telefonların ise Find X7 serisindekiler olduğu aktarılıyor. 5G’ye oranlandığında daha yüksek hızlar getiren (10 Gbps indirme de ve 1 Gbps yükleme de) 5.5G’nin dünya çapında yaygınlaşması adına önümüzde daha çok ama çok uzun seneler olduğuna dikkat çekiliyor.  Bu konuyla en son gündeme getiren ise direkt olarak Çinli devlerden Vivo şirketinin olduğunu gördük.

Vivo 5.5G desteğini, bu ay sonunda çıkacak bir yazılım güncellemesiyle yakın zaman önce tanıtılan katlanabilir cihazlar X Fold3, X Fold3 Pro ve X100 serisindeki modeller için sunacağını açıkladı. Bakıldığında teknolojiye donanımsal olarak destek veren telefonlar, 5.5G ile bağlantı konusunda daha da güçlü hale gelmesi hedefleniyor. Ülkemizde henüz normal 5G ağı geniş olarak açılmış durumda bulunmuyor. Şu an için % 100 kesin bilgiler yok ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu geçtiğimiz ay katıldığı bir etkinlik kapsamında “2026 senesinde muhtemelen 5G’ye geçeriz.” Şeklinde konuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir