Renault Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, yeni Mitsubishi Colt 2023 yılına kadar ülkemizde üretilecek.

Ucuz arabalar, fiyat artışından sonra birçok kişinin favorisi haline geldi. Özellikle yerli üretim araçlar uygun fiyatları sayesinde mükemmel satış sonuçları elde edebilmektedir. Renault Türkiye’den bu alanda ülkemizi sevindirecek bir haber geldi. Basın açıklamasına göre yeni nesil Mitsubishi Colt ülkemizde üretilecek.

Yeni nesil Mitsubishi Colt, 2023’te Türkiye’de üretilecek!

İddialarla yeni nesil Mitsubishi Colt’un ülkemizde üretileceği dün ortaya çıkmıştı. Bu iddianın ardından Renault – Oyak’tan resmi bir açıklama geldi.

Açıklamaya göre Mitsubishi ve Renault ile birlikte tasarlanan yeni Mitsubishi Colt, 2023 yılında Türkiye’de üretilecek.

Türkiye’de son 10 yılda en çok tercih edilen araba markaları belli oldu

Yeni Mitsubishi Colt, Renault Clio ile aynı altyapıya sahip. Uygun fiyatıyla öne çıkması gereken araç ise 2023’ten itibaren 4′. Dördüncü çeyrekte Avrupa’da satışa sunulacak. Aracın fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmasa da büyük ihtimalle kardeşi Renault Clio ile benzer fiyatlar sunacak.

Renault Türkiye basın açıklaması

“Yeni nesil Colt, tıpkı Clio modelinde olduğu gibi Renault – Nissan – Mitsubishi İttifakı’nın modüler CMF-B platformunda üretilecek. Yeni araç, 2023’ün 4. çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak. Renault – Nissan – Mitsubishi İttifakı’nın “kazan-kazan” felsefesine dayalı işbirliği stratejisi ve Renault Group’un Oyak Grubu ile 52 yıldır süregelen köklü ortaklığı, Yeni Nesil Mitsubishi Colt’un Oyak-Renault Bursa Fabrikası’nda üretilmesi kararı ile daha da güçleniyor.”

Bu sayede Megane Sedan üretiminin Karsan’a aktarılmasından sonra Renault – Oyak Fabrikasındaki boşluk yeni nesil Colt modeliyle doldurulacak.

Bunun yanı sıra yeni aracın tasarımıyla da dikkat çekmesi bekleniyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Renault’un ülkemizdeki üretimi arttırması yeni iş alanları da oluşturabilir. Bu durum sizce istihdam sorununa da çözüm olabilir mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir