NVIDIA, daha önce görülmemiş bir işe imza atmayı başardı. Beklentileri aşan gelir raporu yayımlayan NVDIA şirketi, 24 saatte tam tamına 277 milyar dolar değerlendi. Hisse senetlerindeki yükselişi ise yüzde 16’nın üzerinde seyretti.

Özellikle de yapay zekâ sektöründe yaşanan bu gelişmelerle birlikte, bu alanda önemli çalışmalar yapan NVIDIA’nın ciddi anlamda değerlenmesine etki etti. Son birkaç çeyrek zamanlarında zaten rekor üstüne rekor gelir açıklaması yapan kurumsal, 2023’ün son çeyreğine ilişkin duyurularında da bu durumu sürdürdü.

NVIDIA, daha önce görülmemiş bir işe imza atmayı başardı. Beklentileri aşan gelir raporu yayımlayan NVDIA şirketi, 24 saatte tam tamına 277 milyar dolar değerlendi.

Bu durum doğrultusunda, firmanın hisse senetlerinde çok ciddi bir sıçrama yaşanmasına zemin olmuş oldu. Hatta NVIDIA’nın değeri, sadece 24 saatlik bir süreçte 277 milyar dolar artış göstererek rekor kırdı. Bloomberg tarafından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar halka arz edilmiş hiçbir şirketin bu denli büyük bir günlük büyüme seviyesine ulaşamadığı da ayrıca belirtildi. Yani NVIDIA, yapay zekâ sayesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmış oldu.

NVIDIA, Hisse Senedindeki Yükselişi Yüzde 16’nın Üzerinde

NVIDIA rekor gelir açıklaması ve beklentileri de yüksek tutmasından kaynaklı hisse senetlerini doğrudan etkiledi. NASDAQ borsasında ‘NVDA’ koduyla listelenmekte olan NVIDIA hisseleri, son 24 saatte yüzde 16,4 seviyesine kadar yükselerek, 785 dolara ulaşmayı başardı. Yapay zekâdaki gelişmeler devam ettikçe, NVIDIA hisselerindeki yükselişin devam etmesi doğrultusunda kimseyi şaşırtmayacağı gün yüzüne çıkıyor.

NVIDIA, Dünyanın En Değerli Üçüncü Şirketi Hâline Gelebilir!

NVIDIA’nın son dönemlerde yaşadığı büyümeye ilişkin şirketin değerinin Alphabet ile Amazon’un önüne geçerek yükselişine devam ediyor. Bu doğrultuda, NVIDIA artık dünyanın en değerli dördüncü markası haline geldi. Fakat içinde bulunduğumuz büyüme dönemi devam ederse NVIDIA, dünyanın en büyük üçüncü şirketi hâline gelebilir. Zira dünyanın en büyük üçüncü şirketi konumunda olan Saudi Aramco ile aradaki fark, büyük bir hızla kapanacak gibi görünüyor.

NVIDIA, daha önce görülmemiş bir işe imza atmayı başardı. Beklentileri aşan gelir raporu yayımlayan NVDIA şirketi, 24 saatte tam tamına 277 milyar dolar değerlendi.

En değerli şirketler listesinin son durumu ise böyle:

–          Microsoft:  3,058 trilyon dolar

–          Apple:   2,847 trilyon dolar

–          Saudi Aramco: 2,065 trilyon dolar

–          NVIDIA : 1,963 trilyon dolar

–          Amazon: 1,813 trilyon dolar

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir