Instagram tarafından geliştirilen yeni özellik Reels Yaz Bonusu, Instagram’daki yeni kazanç kapılarından bir tane ise oldu. Peki Instagram yaz bonusu nasıl kullanılır?

Video paylaşımlarının, sosyal ağlarda büyük bir popülerlik yakalaması sosyal ağlarda yeni özelliklerin geliştirilmesini kolaylaştırdı. TikTok ve Instagram gibi kısa video uygulamaları kısa süre içerisinde yükseliş yaşayınca Reels Yaz Bonusu olarak yeni bir özellik daha devreye alındı. Instagram’da Reels bölümünü etkin bir şekilde kullanan kişilerin değerlendirebileceği yeni bölüm, şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde etkin hale getirildi ve kademeli bir şekilde daha fazla bölgede kullanılacak.

Reels Yaz Bonusu, (Reels Play Bonus) ne işe yarıyor?

Instagram 30 gün sürecek bir programda veri elde edebilmek adına böyle bir kampanya başlatmış durumda. Kullanıcılara sadece davetiye göndererek katılım imkanı sağlayan Instagram’da, paylaşılan fotoğrafların Facebook’a da gönderilerek aynı şekilde paylaşılması amaçlanıyor. İçerik üreticilerine toplamda 1 milyar dolarlık yatırım yapacak olan Instagram, böylece davet alarak katılım sağlayanlar için yeni bir gelir fırsatını da sağlayacak.

Instagram yeni kampanyasında kimlerin nasıl davet alacağı henüz bilinmiyor. Ancak başlangıçtaki test aşamalarından elde edilecek sonuçlar ile birlikte ardından daha kapsamlı bir şekilde kullanıma sunulacak özellik, daha geniş bir bölgede yeni kazanç imkanından yararlanılmasını sağlayacak. Yeni platform sonrasında nasıl bir ücretlendirmenin olacağı, kimlerin sisteme giriş yapacağı netlik kazanmış olacak. Ancak şu ana kadar gelen bilgilerde, ödeme konusunda büyük bir fırsat yaratılacağı da belirtildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir