Önümüzdeki günlerde 2K ekranlı ilk telefonu duyurmayı planlayan Redmi, bu cihazı piyasadaki 2K ekranlı en ucuz telefon haline getiriyor.

Fiyat aralığının en başarılı üreticilerinden biri olan Redmi, Xiaomi’nin bir alt markası olarak son yıllarda geniş kitleler tarafından popüler hale geldi ve ağırlıklı olarak uygun fiyatlı cep telefonları ile tanınıyor. İlerleyen günlerde zaman zaman yeni cihazlar, bazen işlemciler, bazen ekranlar, bazen de başka açılardan karşımıza çıkacak.

Redmi, piyasadaki en ucuz 2K ekranlı akıllı telefonu duyuracak

Realme veya iQOO gibi bir yan kuruluşlarla değil OPPO, Vivo ve Samsung gibi en iyi şirketlerle savaşan Redmi piyasadaki en ucuz 5G telefonlar da dahil olmak üzere birçok “en ucuz” modeli tanıtmaya hazırlanıyor.

En iyi Xiaomi amiral gemisi modelleri

Xiaomi tarafında ise şirketin ana firmasının özellikle Mi-11 ve Mi-12 serisi telefonlarının yüksek yenileme hızları ve 2K çözünürlüklü ekranları maliyete olumsuz etki yapıyor. Elbette bu ekranlar pahalı ve satış fiyatına doğrudan etki ediyor. Redmi bu durumu değiştirmek için kolları sıvayarak son kullanıcılara 2K ekranlı piyasadaki en ucuz telefonları sunmak istiyor.

Ayrıca Redmi cephesinde piyasaya sürülen amiral gemisi modelinde FHD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip. Şirketin henüz 2K çözünürlüklü ekrana sahip bir telefonu olmaması, ilk modelin uygun fiyatlı olmasının sebeplerinden biri.

Bunun dışında bu telefonun Redmi K50 serisi bir telefon olması bekleniyor. Telefon endüstrisindeki ilk temsilci, son zamanlarda popüler olan 2K çözünürlüklü ekran teknolojisi büyük üreticiler arasında giderek popüler hale geldiğinden, Çin’de Vivo tarafından üretildi. 2013 yılında tanıtılan VivoXplay 3S, dünyanın 2K çözünürlüklü ekrana sahip ilk cep telefonuydu. Daha sonra Sony, HTC ve Samsung gibi üreticiler de bu tür telefonlar yaptılar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir