Ürettiği telefonlarla dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran Redmi, 10 modeli için ülkemizde MIUI 13 güncellemesini sunmaya karar verdi. İşte detaylar;

Redmi Note 11 Pro Plus, Note 11S ve Redmi 10 5G küresel pazarda satışa çıkacak

Google’ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı Android 13 sistemi diğer Android sürümlerine göre kullanıcı güvenliğine daha odaklı olmasıyla ilgi çekmeyi başarmıştı. Google’ın bu hamlesinden sonra akıllı telefon üreticileri de Android 13 sistemiyle birlikte cihazlarını daha güvenli hale getirmek için daha fazla cihaza yeni arayüz güncellemelerini sunmaya başladı. Bu şirketlerden biri de Xiaomi. Güvenlik güncellemeleri konusunda olabildiğince hassas davranan üreticilerden biri olan Xiaomi, MIUI 13 güncellemesini ülkemizdeki Remi 10 kullanıcıları için de yayımlamaya başlayacak.

Redmi 10 serisi MIUI 13 güncellemesi alacak

Şirketin Mayıs ayında yayımladığı MIUI 13 güncellemesi beş ayrı bölgede kullanıcıların beğenisine sunulmuş olmasına karşılık Hindistan ve Türkiye bu bölgelerin içinde yer almıyordu. Bu konu hakkında bir adım aran Çin merkezli akıllı telefon üreticisi çok yakında MIUI 13 arayüzünü Türkiye ve Hindistan’da da kullanıma sunacak.

Gelen sızıntılara göre ülkemizde Redmi 10 için yayımlanacak MIUI 13 güncellemesi Android 12 tabanlı ve V13.0.2.0.SKUTRXM yapı numarasına sahip. Ancak yeni sürümün ne zaman yayımlanacağı konusunda şimdilik bir açıklama yapılmadı. Ama güncellemenin önce Mi Pilot kullanıcıları için yayımlanması bekleniyor. Herhangi bir sorun yaşanmaması durumunda da güncelleme tüm kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Redmi 10 teknik özellikleri

İşlemciMediaTek Helio G88
Ekran6.5 inç FHD+, 90 Hz ekran tazeleme hızı, IPS LCD panel, 405 ppi piksel yoğunluğu, Gorilla Glass 5
Depolama64 / 128 GB
Bellek4/6 GB RAM LPDDR4x RAM
Arka kamera50 Megapiksel ana kamera, 8 Megapiksel ultra geniş açı, 2 Megapiksel makro ve 2 Megapiksel derinlik sensörü
Ön kamera8 Megapiksel
Batarya18W hızlı ve 9W ters şarj destekli 5.000 mAh pil
DiğerWi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, IR blaster, USB-C bağlantı noktası, çift hoparlör, 3.5mm kulaklık girişi,  microSD kart
İşletim sistemiAndroid 11 tabanlı MIUI 12.5

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir