Yeni bir soruşturmada, bir siber güvenlik şirketi, kullanıcıları RedLine Stealer adlı bir kötü amaçlı yazılımın tarayıcılarında depolanan şifreleri çaldığı konusunda uyardı.

Bu soruşturmanın bir sonucu olarak, siber güvenlik firması AhnLab, “Red Line Stealer” olarak bilinen kötü amaçlı yazılım hakkında bir uyarı raporu yayınladı. Şirkete göre, tarayıcılarında şifre saklayan kullanıcılar özellikle risk altındadır.

RedLine yazılımına karşı dikkatli olun

Oturum açma ve kimlik bilgisi hedefli bir yazılım olan RedLineStealer, geçen yılın ortalarında piyasaya sürüldü, ancak dağıtım kolaylığı ve verimliliği nedeniyle bugünlerde bilgisayar korsanları arasında çok popüler hale geldi. Bu yazılım Rusya’da geliştirildi ve Cybercrime Forum’da 150.200 dolara satıldı.
AhnLab, web tarayıcısının basit oturum açma işlevini kullanmak için saklanan şifreyi kullanmayı amaçlayan soruşturma sonucunda yayınlanan bir rapordur. Bu işlevi sağlayan hem kullanıcılar hem de kuruluşlar RedLineStealer’dan etkilenir.

30.000 Mac içinde kötü amaçlı bir yazılım olduğu ortaya çıktı

Raporlardaki bilgilere göre RedLine tarafından çalınan kullanıcı kimlik bilgileri, sistemde güvenlik paketi kurulu olmasına ve kötü amaçlı yazılım güvenlik tarafından tespit edilmemesine rağmen şirket ağına girmek için kullanılıyor.

RedLine Stealer, tüm Chromium tabanlı web tarayıcılarında bulunan “girdi verileri” dosyalarını hedefler ve bir Truva atı gibidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir