Reddit, metin ve video içeriklerini iki ayrı bölüme ayırıyor.  TikTok’a benzeyen bir özellik üzerinde çalışan Reddit, metin ve video gönderilerini iki ayrı yayına ayırdığını duyurdu. Reddit’deki video içerikleri izleme akışında görünürken, metin içerikleri ise okuma akışına görünecek. 

Akış, kullanıcıların abone olduğu alt dizinlerden gelen gönderilerin bir kombinasyonuna sahip olmasının yanı sıra, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde şirketin kullanıcıların bölünmüş görünümlere nasıl tepki verdiğini test ettiği öneriler de başlayacak.

Reddit'e TikTok benzeri özellik geliyor
Reddit’e TikTok benzeri özellik geliyor

Reddit’in baş ürün sorumlusu Pali Bhat, Decoder’da yaptığı açıklamada yalnızca video içeriğine ayrılmış bir akış oluşturmanın platformu “ video uyarlaması” gibi yapacağını söyledi. 

Bhat, yapılan bu değişikliğin Reddit’in aylık 500 milyon kullanıcısının en çok ilgilendiği formatta etkileşime girmelerini ve farklı formatlar arasındaki geçişlere daha kolaylık sağlayacağını söylüyor. İlerleyen zamanlarda Reddit, video tepkileri gibi özellikleri de deneyecek.

Reddit kullanıcılarına kolaylık sağlamayı amaçlıyor

Şirket yaptığı değişiklik ile Reddit uygulamasını basitleştirerek uygulamanın kullanımını kolaylaştırmayı ve daha fazla kullanıcı kazanmayı hedefliyor. Geçmişte bir çok kullanıcı uygulamanın karmaşık arayüzü, göz korkutucu forum yapısı, farklı topluluk kuralları ve uygulamaları nedeniyle platformun erişilemez hissettirmesi sebebiyle şikayet etmişti.  Mobil uygulama bir istisna değil: Bazı tecrübeli Reddit kullanıcıları bile platformu telefonlarında kullanmak için üçüncü şahıs alternatifleri tercih ediyor. 

Reddit, kullanıcılarına platform deneyimlerini düzenleme ve basitleştirme sözü verdi. Reddit şimdiye kadar arama sonuçlarını iyileştirmeye odaklanmıştı. Şirket Şubat ayında, kullanıcıların gönderiler içerisinde anahtar kelimeleri araması yapabilecekleri de duyurdu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir