Popüler sosyal medya platformlarından Reddit, yakın zaman önce blok zincir destekli avatarları satışa sunacağını belirtti. Bu avatarları satın almak için kripto paraya ihtiyaç duyulmayacağı belirtildi.

Blok zincir teknolojisinin popülerliğinin artmasıyla pek çok teknoloji devi bu konular üzerine yatırım yapmaya başlamıştı. Sosyal medya platformları da bu şirketler arasında yer alıyordu. Twitter’ın ardından Reddit’de artık profil fotoğrafı olarak NFT kullanılmasını sağlayacak yeni bir özellik duyurdu. ABD merkezli Reddit, şimdi de NFT’ler ve blok zincir teknolojileri ile ilgili bir hamle yapmak adına çalışmalara başladı. Şirket, yaptığı açıklamalar ile blok zincir destekli avatarların, platform üzerinden satışa sunulacağını açıkladı. Açıklamada, kullanıcıların bu avatarları istedikleri gibi kullanabileceği, yorum kısmında yer alan efektlere sahip olacağı bilgisi de verildi.

iOS için Reddit indir
Android için Reddit indir

Avatarları almak için kriptoya gerek yok

reddit nft pazar yerinin duyurusunu yapti nft avatarlar yolda

Yapılan açıklamalara göre sınırlı sayıda olduğu belirtilen bu avatarların, platformda avatar oluşturmanıza yardımcı olan Avatar Builder’da yer almaya başlayacak. Bu NFT’lerin, Reddit ile iş birliği içerisinde hareket eden bağımsız sanatçılar tarafından oluşturulduğu ve sonrasında ise üzerinde kişiselleştirmeler yapılabileceği de aktarıldı. Şirket, bu avatarların platformdaki diğer avatarlardan farklı olacağını açıkladı. Buna göre dijital varlıklar, satın alınabilir olmasının yanı sıra alıcılara eseri kullanma hakkını veren lisansları sayesinde diğer NFT’lerden farklı olacak. Aynı zamanda, bu NFT’leri satın almak için kripto para kullanmaya gerek kalmayacak, yani normal para birimleri ile alım yapılabilecek.

Ek olarak belirtmek gerekirse, alınan NFT avatarların, platformun cüzdanı olan Vault ile depolanıp yönetilebileceği de aktarıldı. Sanatçıların da bu satışlardan pay alacağını belirten şirket, bu avatarların şu anda Polygon ağında depolandığı belirtildi. Eserlerin herkes için gelecek hafta kullanıma sunulacağını dile getiren Reddit, r/CollectibleAvatars topluluğunun üyelerinin avatarlara erken erişim sağlayabileceğini belirtti. Söz konusu bu avatarların 9,99 dolar ile 99,99 dolar arasında fiyatlara sahip olacağı da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Elektrikli araçlar için yeni ÖTV düzenlemesi yürürlüğe girdi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir