Reddit kurucu ortağı Alexis Ohanian tarafından yapılan yeni açıklamalar oyun sektöründe yeni bir tartışmaya yol açtı. İnsanların beş yıl içinde kripto para kazanmak amacıyla oyun oynayacağını ve bunun dışında oyunların oynanmayacağını söyleyen Reddit kurucusu bu sözleri ile oyun sektöründe yer alan geliştiriciler tarafından eleştirildi.

Oyunlar kripto para kazanmak için oynanacak

Kripto para sektörünün gelişmesi ve NFT gibi farklı girişimler ile birlikte son dönemlerde oyunlardan kripto para kazanmak popüler hale geldi. Bu durumun gelecekte çok daha yaygın hale geleceğini iddia eden Reddit kurucusu, bunun için 5 yıllık bir değişim süresini ön görüyor. İddialarına göre 5 yıl sonra piyasadaki oyunların yüzde 90’ı sadece kripto para kazanmak amacıyla geliştirilen oyunlar olacak.

“Hasat edilen değil, hasatçı olacaksınız”

Özel bir podcast etkinliğine katılarak burada konu ile ilgili açıklamalar yapan Alexis Ohanian, “İnsanların %90’ı, oynadıkları süreye değer bir şekilde ödüllendirilmediği sürece bir oyun oynamayacaktır. Beş yıl içinde, aslında zamanınıza gerektiği gibi değer vereceksiniz. Reklamlar için hasat edilmek ya da gerçekte sahip olmadığınız aptal çekiçleri satın almak için dolarlarca dolandırılmak yerine, aynı derecede eğlenceli olacak zincir üzerinde eşdeğer bir oyun oynayacak ve gerçek değer kazanarak hasatçı siz olacaksınız.” dedi.

Bu sözler oyun sektöründe yeni bir tartışmaya yol açtı. Alexis’in sözlerine destek verenler olduğu gibi bu sözlere tamamen karşı çıkanlar da oldu. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir