Dünyanın en çok takip edilen sosyal medya sitelerinden birisi olan Reddit, üyelik sistemine sahiptir. Yeni üyelikler alınabildiği gibi Reddit hesap silme işlemleri ile hesap katılması da mümkündür. İşte Reddit hesap silmek isteyenler yapılması gerekenler…

Reddit, dünyanın en çok ziyaret edilen bilgi kaynaklarından birisidir. Kullanıcıların üyelikler açarak bilgi paylaşımı yapabildiği ve trendleri takip edebildiği site dünya genelinde popülerdir. Ancak Reddit kullanıcıları, hesaplarını kullanmak istemediği takdirde silme işlemlerini yapabilmektedir. Çeşitli sebeplerle üyeliklerini kapatmak isteyenler Reddit hesap silme adımlarını takip ederek işlemlerini tamamlayabilir.

Reddit Hesabı Nasıl Silinir?

Reddit hesabının silinmesi için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Sorunsuz ve en kısa yoldan işlemlerini yapmak isteyenlerin bilgisayar tarayıcısı ya da mobil cihazlar üzerinden bu işlemleri yapması mümkündür.

Tarayıcıdan Reddit Hesabın Silme 

Bilgisayar üzerinden Reddit’e erişim sağlayanlar yine aynı yöntem ile hesaplarını kapatabilir. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli.

  • Reddit platformuna giriş yapın ve hesabınız ile oturum açın.
Reddit Menüsü
  • Ekranın sağ üst köşesinde yer alan kullanıcı bölümünden hesabınız için “Kullanıcı ayarları” bölümüne giriş yapın.
  • Açılacak yeni sayfayı kaydırın ve en alt bölümde yer alan “Hesabı Devre Dışı” bırak seçeneğini seçin.
Reddit hesap silme 1
  • Bu sayfada Reddit, platformu geliştirmek ve kullanıcı memnuniyetini sağlamak adına özel sorular soracaktır. Dilerseniz bu bölümü kişisel olarak doldurabilirsiniz. İsterseniz de boş bırakarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
  • Bir sonraki adımda ise güvenlik için kişilerin bir kez daha kullanıcı adı ile şifre girmesi istenecektir. Bunun nedeni ise bir bilgisayarda açık olan oturumun başka kullanıcılar tarafından silinmesini engellemektir.

İstenen son bilgileri de girdikten sonra hesabınız devre dışı bırakılacaktır.

Mobil Cihazdan Reddit Hesabını Silme

Mobil cihaz kullanarak Reddit’e erişim sağlayanlar yine bu yöntem ile hesaplarını devre dışı bırakabilir. Bu aşamada ise takip edilmesi gereken adımlar şöyle;

  • Reddit uygulamasını açın.
  • Eğer oturumunuz otomatik olarak açılmıyorsa bilgilerinizi girerek oturum açın.
  • Uygulamanın sol tarafında yer alan kullanıcı sekmesinden “Ayarlar” seçeneğini seçin.
  • Ardından açılacak yeni seçenekler arasından “Yardım”a dokunun.
  • Açılan yeni sayfanın alt tarafında yer alan “Devre Dışı Bırak” adımlarını takip edin.
  • Açılacak sayfada kullanıcı adınızı ve şifrenizi yeniden girin.
  • Son bölümde ise hesabınızı devre dışı bırakmak için ikini bir onay verin.

Reddit Premium Hesabı Nasıl Silinir?

Platformda ücretli ve ücretsiz olarak iki farkı üyelik bulunmaktadır. Reddit Premium Hesabı olanlar için silme işlemlerinde herhangi bir farklılık bulunmamaktadır. Kullanıcılar aynı adımlarını takip ederek hesaplarını silebilmektedir. Ancak kullanıcıların bu işlemlere ek olarak Google Play ya da App Store üzerinden giriş yaparak abonelikler kısmından Reddit aboneliğinin kapatılıp kapatılmadığını kontrol etmesi önerilmektedir.

Reddit Hesap Silmek İsteyenler Dikkat!

Yukarıdaki adımlar ile Reddit hesap silme işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Ancak hesap silinse dahi üyelik üzerinden açılan mesajlar sistemde kalmaktadır. Bu nedenle eğer üyeliğiniz ile tüm etkinliklerinizi silmek istiyorsanız hesap silme adımları öncesinde tüm mesajlarınızı silmelisiniz. Böylece Reddit üyeliği silindikten sonra hiçbir iz kalmayacaktır. Mesajların toplu bir şekilde silinmesi de mümkün.

Reddit hesap silme ya da Reddit hesap kapatma ile ilgili sorunlarınız varsa yorum bölümünden iletebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir