Rockstar Games’in sevilen popüler yapımlarından olan Red Dead Redemption için oyuncular bir süredir Remastered bir sürüm bekliyordu. Ancak yaşanan yeni gelişme ile beraber şirketin Remastered sürümünün iptal edildiği ortaya çıktı. Şirketin Red Dead Redemption ile beraber GTA 4 Remastered versiyonu da iptal oldu. Şirketin remastered sürümler ile zaman kaybetmeden ekonomi ve zamanını GTA 6 üzerine yoğunlaştırmak istediği düşünülüyor. Bir süre önce serinin sevilen oyunları olan GTA 4 ve Red Dead Redemption gibi büyük oyunların remastered versiyonlarının yeniden geliştirileceğine dair bazı iddialar, oyun gündemine gelmişti. Popüler bir söylem olarak karşımıza çıkan bu durumlar sonrasında Rockstar’ın yeni bir remastered planı olmadığı açıklandı.

GTA 4 ve RDR Remastered sürümleri iptal edildi

red dead redemption remastered iptal edildi

Şirketin GTA Trilogy ile yaşadığı felaket sonrasında oyuncular büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı. Bu durumlara yönelik de şirketin Red Dead Redemtion ve GTA 4 remastered projelerini durdurmuş olabileceği düşünülüyor. Bir başka iddialara göre GTA Trilogy ile beklenen başarıya erişilseydi, şirketin Red Dead Redemption ve GTA 4 için de remastered sürümü sunabileceği bekleniyordu. Sadece başarısızlık değil şirketin GTA 6’ya daha fazla odaklanması ve imkanları bu yeni yapıma yöneltmesi için remastered sürümlerinden vazgeçtiği düşünülüyor.

Gelen bazı iddialara göre şirket artık tamamen GTA 6’ya odaklanmış durumda. GTA 6 hakkında gelen sızıntılar uzun yıllardır devam ederken, henüz kayda değer bir bilgi elde edilmiş değil. 2014 yılından beri şirketin GTA 6 için çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor. Diğer yandan Rockstar’ın şimdiye kadar ki en büyük kaynak aktarımını GTA 6 için yaptığı ve bahsedilen miktarın ise 600 milyon dolar seviyelerinde olduğu iddia ediliyor. GTA 6’nın ayrıca GTA 5’in tam 5 kat büyüklüğünde bir harita ile gelmesi beklenirken, hikayenin en az 75 saat sürmesi de düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir