Akıllı cep telefon üreticileri uzun süre içerisinde kameralı delikli ekranlardan vazgeçerek ön kamerayı tamamen ekranın altına konumlandırmayı tercih edecek gibi gözüküyor. Yeni patent dosyaları, Realme’nin de bu kervana katılmaya hazırlandığını gösteriliyor. Patent dosyasında yer alan çizimlere göre, Realme bu cihazı ve orta veya üst segmentte konumlandırabilirsiniz. 

Kamerası ekran altına konumlandırılan bu telefonlar konusunda öncülüğü ZTE yapmıştır. Şirket 2020’de Axon 20 5Gmodelinde kamerayı ekranın altına konumlandırdı. Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Xiaomi Mi Mix 4 gibi telefonlarla da bu yaklaşım daha da popüler olmuştur. Realme’nin de yakın zamanda içerisinde bu gruba dahil olacağı patent dosyası sayesinde anlaşılıyor. Realme’nin yeni telefonunun kavisli bir arka panele ve bu panel ile ekranı bir arada kullanan çok ince bir çerçeveye sahip olduğu ortaya çıktı. Söz konusu bu akıllı cep telefonun ekranının üzerinde bir çentik ve delik yer almıyor. Bu da ön kameranın ekranının altına yerleştirilme ihtimalini daha da kuvvetli hale getiriyor. 

Realme kamerayı yeni bir alana konumlandırıyor

13 3

Realme’nin patent dosyası telefon kısmında farklı ipuçları da veriyor. Çizimler incelendiğinde telefonun USB-C girişi görülürken, 3.5 mm. kulaklık jakının yer almaması da dikkat çekiyor. Bu durum cihazın üst ve orta segmentte konumlandırılması ihtimali de yer alıyor. Realme CEO’su Xu Qi Chase, daha önce yapmış olduğu açıklamada şirketin uçtan uca ekran deneyimi için farklı alternatiflere açık olduğu dile getirildi. Açılır ön kamera da bu alternatifler arsında yer alıyor. Fakat Realme’nin tercihini daha inovatif bir çözüm olan ekran altı kameradan yana kullanma ihtimali de oldukça yüksektir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir