Uzun süredir beklenilen Realme 12 Pro modellerinin lansman tarihi duyuruldu. İşte Realme 12 Pro ve Pro Plus’ın tanıtım tarihi ve özellik detayları yazı da yer alıyor.

Realme sayı serisine iki yeni modeli daha eklemek için artık hazır. Çok yakında Realme 12 Pro ve 12 Pro Plus modelleri ile karşımızda olacak şirket, bugün cihazların küresel lansman tarihini meraklıları için duyurdu. İşte Realme 12 Pro ve Pro Plus modellerinin tanıtım tarihi ve ortaya çıkan özellikleri haberimizde yer alıyor.

Realme 12 Pro Serisinin Lansman Tarihi Belli Oldu!
Realme 12 Pro Serisinin Lansman Tarihi Belli Oldu!

Realme 12 Pro Modelleri Bu Ay Sonunda Tanıtılacak!

Realme 12 Pro modelleri için beklenen açıklama sonunda gelmiş oldu. Yüksek özelliklere sahip yeni modellerini gözler önüne sürmeye hazırlanan Realme şirketi, 29 Ocak tarihinde iki modeli de tanıtacağını açıkladı. Peki 12 Pro ve 12 Pro+ modelleri neler sunacağı merak konusu. Gelin ortaya çıkan tüm özelliklere yakından inceleyelim.

Ortaya atılan bilgilere göre 12 Pro serisinin iki modeli de Qualcomm imzalı işlemcilerden güç alıyor olması bekleniyor. Snapdragon 6 Gen 1 yonga seti ile donatılmış olan Realme 12 Pro, Snapdragon 7s Gen 2‘li 12 Pro+’ı performans bakımından geriden takip ettiğini söyleyebiliriz. İki modelde de 12 GB RAM ve 5000 mAh’lik piller kullanan Realme, 67W hızlı şarj desteğini yine ortak olarak sunacağa benziyor.

Ana kamera tarafında 50 Megapiksellik Sony IMX890’ı kullanan 12 Pro modeli, bu kameranın yanında 8 Megapiksellik ultra geniş açılı sensöre ve 32 Megapiksellik telefoto kamera kullanıyor. 12 Pro Plus model de 50 + 8 Megapiksellik kurulumu kullanan Realme şirketi, Pro Plus’ın telefoto kamerasını 64 Megapiksellik OmniVision OV64B olarak seçtiği gözler önüne seriliyor.

6,7 inç büyüklüğünde kavisli AMOLED ekranlar ile gelecek 12 Pro serisi, bu ekranlarda 120Hz yenileme hızı ve FHD+ kalitesinde görüntüler sunması planlanıyor. 16 Megapiksellik selfie kamerası ile kullanılacak model 12 Pro, 32 Megapiksel ön kameralı 12 Pro Plus’tan bu özelliğiyle de ayrılıyor. İki telefonu da Android 14 tabanlı Realme UI 5 ile çalıştıran şirket, ekrana gömülü parmak izi sensörünü de ortak olarak sunacağı belli oldu.

Artık neredeyse tüm özelliklerini neredeyse bildiğimiz telefonlar olan Realme 12 Pro serisi 29 Ocak’ta resmi lansmanla tanıtılacak. Türkiye de ise ne zaman satışa sunulacağı merak konusu olmayı sürdürüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir