Oyun dünyasının her yıl gelişmesi ile beraber yeni teknolojik ürünler de kullanıcıların beğenisine sunulmaya devam ediyor. Snapdragon yonga setleri ile mobil oyunlarda iddialı bir konumda yer alan Qualcomm, ilk mobil oyun konsolu ‘Snapdragon G3x Gen 1’inin tanıtımını gerçekleştirdi.

Dün oldukça tartışmalı ‘her zaman açık kamera’ teknolojisi ile gündemde yer alan Qualcomm, bugün oyunları heyecanlandıracak bir tanıtım gerçekleştirdi. Her sene gerçekleşen Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nin ikinci gününde tanıtımı yapılan mobil oyun konsolu ‘Snapdragon G3x Gen 1’, özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Android cihazlar için geliştirilen oyunların 4K çözünürlükte görüntülendiği platformda bulunan Kyro çekirdekler ve Adreno grafikler, saniyede 144 karelik bir oyun hızı sunuyor. Bunlara ek olarak, ses kalitesinde de yenilik yapmayı tercih eden oyun konsolunda ‘Snapdragon Sound’ teknolojisi kullanılıyor. 6 GHz’ten düşük işlemciler için Wi-Fi 6/6E ve 5G bağlantısı sunan bu platform, daha yüksek işlemciler için bağlantı sunan bu platform, daha yüksek işlemciler için mmWave desteği sunuyor.

Konsolun diğer özellikleri

16

Snapdragon G3x Gen 1’in 6,65 inç büyüklüğünde, 120 Hz yenileme hızına sahip olan OLED ekranı ve iki mikrofon yer alıyor. 6000 mAh batarya özelliğine sahip olan bu konsolun 5 MP’lik ön kamerası ise oyuncuların canlı yayın yapma seçeneği bulunuyor. Uzmanlar, Razer ile ortak bir çalışma sonucunda ürettiği bu konsolun “üretici şirketlerin istekleri ” doğrultusunda geliştirme yapılmasına açık olduğu belirtildi. Şu an için hangi şirketlerin konsol için harekete geçtiğine dair henüz yeni bilgiler elde edilmedi.

Mobil cihazlar için geliştirilen oyun, oyun sektörünün yaklaşık olarak %60’lık bir kısmını oluşturuyor. Bu da yaklaşık olarak 90 milyar dolarlık bir kazanç sağladığı anlamına gelir. Qualcomm da Snapdragon yonga setleri ile beraber bu alanda da iddialı bir isimdir. Geçtiğimiz dönemler içerisinde hareketlenen ‘mobil oyun konsolu’ sektörüne girmek adına ilk adımı hamleyi yapan şirket, zaman içerisinde Switch gibi bir başarılı olup olmayacak mı görmek mümkün olacak. Qualcomm ev Razer iş birliği ile tasarlanan bu oyun konsolu hakkında elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir