Qualcomm, özellikle Facebook Connect etkinliğinin ardından daha da ön plana çıkan artırılmış gerçeklik ile ilgili önemli bir hamle yaptı. 

Geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleşen Facebook Connect etkinliğinin ardından, tüm dünyanın gözü yeniden artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerine çevrilmiş durumdadır. Mark Zuckerberg tarafından duyurusu yapılan Metaverse projesi ile sanal dünyanın ve internetin geleceği olacağını dile getiren yeni teknolojiler ile ilgili olarak Qualcomm tarafından önemli bir hamle yapıldı. 

Qualcomm, AR geliştiricilerine yönelik yeni bir platform sundu

Her ne kadar sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik cihazları hayatınıza şu an için tam olarak girmemiş olsa da gelecek yıllarda büyük bir öneme sahip olacağı düşünülüyor. Son olarak ise Facebook Connect etkinliği ile internetin geleceği olarak nitelendirilen yeni nesil teknolojiler ile ilgili ABD’li dev şirket Qualcomm tarafından da ilk hamle yapıldı. Firma, yeni nesil artırılmış gerçeklik platformu Snapdragon Spaces XR Developer‘un duyurusunu gerçekleştirdi.

19 3

Qualcomm tarafından yayınlanan video ile duyurusu yapılan bu platformu, şu an için yalnızca Lenovo’nun akıllı gözlüğü ThinkReality A3 desteğiyle sunulmuş durumdadır. Şirket tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, 2022 yılında Oppo, ve Xiaomi tarafından geliştirilecek olan artırılmış gerçeklik gözlüklerinin de destekleneceği belirtildi. Bu sayede yeni dönem içerisinde bu teknoloji, Android  işletim sistemine sahip olan pek çok telefonda da rahatlıkla kullanılabilecek. İşin yazılım kısmında ise daha şimdiden pek çok firma anlaşma gerçekleştirdi. 

Buna göre Epic Games’in oyun motoru Unreal, Niantic’in Lightship platformu, Unity ve Viacom gibi pek çok yazılımda daha ilk günden destek verilmiş gibi duruyor. Gelecek yaz aylarına kadar yazılım desteğinin de artış göstermesi bekleniyor. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalara göre artırılmış gerçeklik duyurusunun yanı sıra, şirket bir de satın alma haberi aktardı. Qualcomm, dünyanın önde gelen el ve hareket sensörü üreticilerinden Clay AIR’i kendi bünyesine kattığını bildirdi. Bu sayede sağlanan yazılım desteğinin yanı sıra aynı zamanda, şirket sanal ve artırılmış gerçeklik platformları için yeni bir süreç içerisinde donanım da üreteceğini göstermiş oldu. Konuyla ilgili şu an için elde edilen bilgiler sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir