Qualcomm, yapay zekâ (AI) tabanlı görüntü oluşturucu Stable Diffusion’ın kendine has özelliklerini bir video ile paylaştı. Şirket, bu motorun bir akıllı telefonda bu zamana kadarki en hızlı görüntü oluşturabilen ve gerçekleştirebilen sistem olduğunu iddia etmekte.

qualcomm1

Qualcomm nedir?

Qualcomm, kablosuz telekomünikasyon ürün ve hizmetlerini tasarlayan ve pazarlayan bir Amerikan çok uluslu yarı iletken ve telekomünikasyon ekipman şirketidir. Gelirinin çoğunluğunu yonga üretiminden ve karının büyük payını patent lisanslama işletmelerinden alır.

Dünya ekseninde 224 lokasyona sahip olan şirketin merkezi San Diego, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmaktadır.

Qualcomm, teknoloji sektöründe uzun zamandır var olan yonga seti üreticilerinden biridir. Snapdragon 800 serisi ile en üst segmenti amaçlayan Qualcomm, en yeni yonga seti Snapdragon 888 ile yapılır. 5G’ye sahip bir donanıma hakimdir.

Qualcomm akıllı telefonda yapay zekâ aracılığıyla görüntü oluşturmayı en kısa süreye indirdi

Bir demo videosunda Qualcomm, Stable Diffusion’ın 1.5 sürümününün 15 saniyenin üstüne çıkmamak şartıyla 512 x 512 piksellik bir görüntüyü oluşturmasını sağlıyor. Qualcomm, hangi telefonun kullanıldığını saklasa da geçtiğimiz kasım ayında duyurulan ve yapay zeka merkezli bir Hexagon işlemciye sahip amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti aracılığıyla desteklendiğini söylüyor. Şirketin mühendisleri, Stable Diffusion’ın en iyi şekilde uygulanıp çalışmasını sağlamak için yazılım tarafından da her çeşit özel optimizasyonu yaptı.

Yapay zekâ alt tabanlı görüntü oluşturmada öncelikli lazım olan Stable Diffusion gibi bir programı çalıştırabiliyor olmak çünkü çok fazla bilgi işlem gücü gerektirir ve bu tür hizmetleri mobil cihazlarda sunan bir çok uygulama, akıllı telefonunuzu veya tabletinizi tercih etmek yerine tüm işlemlerini bulutta yapar. Bir dizüstü bilgisayarda bile bu şekilde bir görüntü oluşturmak dakikalarca sürecektir. Bu sebeple bir telefondan saniyeler içinde 512 x 512 görüntü elde etmek en kolayıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir