Qualcomm, kablosuz kulaklık ve hoparlörler için 3. Nesil S5 ve S3 ses platformlarını tanıttı. Şirket yeni nesille daha iyi bir performans vaat ediyor.

Qualcomm orta segment ses platformlarının yeni neslini resmi olarak tanıttı. 2. nesle göre iki kat bilgi işlem gücüne sahip olan 3. nesil S5 ve S3 ses platformlarında üstelik Qualcomm gelişmiş desteği ile üçüncü taraf çözümlerini de destekliyor. Genişletme programı kapsamında daha fazla cihazda ve üründe kullanılabilecek yeni ses platformları üstelik uzamsal ses, yankı giderme daha kaliteli ses özellikleri sunan teknolojilere sahip.

S5 platformu, S3 platforma göre çok daha gelişmiş özelliklere sahip. 2023 yılında piyasaya sürülen Qualcomm S7 ses platformuyla aynı mimariyi kullanan S5 platformu, önceki nesle göre 3 kat daha fazla bilgi işlem performansı sunuyor. Yapay zeka performansı da artan yeni platformlarda yapay zeka performansının yüzde 50 oranında arttırıldığı öne sürülüyor.

Qualcomm 3. Nesil S5 ve S3 Ses Platformlarını Tanıttı
Qualcomm 3. Nesil S5 ve S3 Ses Platformlarını Tanıttı

S3 Platformunda İlk Model Tanıtılacak

Qualcomm’un tanıtımıyla ortaya çıkardığı yeni ses platformları cihazlardaki performansı doğrudan arttıracak. Yeni modelleri kullanan ilk cihaz ise Vivo’dan gelecek. 3. nesil Qualcomm S3 ses platformuyla donatılmış dünyanın ilk modeliyle piyasada fark yaratmayı hedefleyen Vivo’nun yeni modeli Vivo TWS 4 HiFi Edition olarak adlandırılacak.  Vivo’nun yeni modelinin pazara sunulmasının ardından Qualcomm’ın yeni platformlarıyla ne kadar geliştirme sağladığı ve gerçek kullanımda nasıl bir performans sunabileceği test edilebilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir