Popüler oyun “PUBG Battlegrounds”ın yapımcısı Krafton, ABD’de açtığı yeni bir davada Singapur merkezli bir şirketin oyununun kopya versiyonlarını yaptığını ve Apple ile Google’ın bunları satmayı reddetmeyi reddettiğini söylüyor.

Krafton Inc Pazartesi günü bir Los Angeles federal mahkemesinde Garena Online’ın “Free Fire” oyunlarının PUBG: Battlegrounds’ın oyun yapısı ve oyun içi öğeler, ekipman ve konumlar dahil olmak üzere telif hakkıyla korunan neredeyse tüm yönlerini kopyaladığını iddia etti.

Free Fire PUBG oyunun taklidi mi?

2017’de piyasaya sürülen Battlegrounds, ilk ve en başarılı “battle royale” oyunlarından biriydi ve artık “Fortnite” ve “Call of Duty: Warzone”u içeren popüler bir türdü. Kore merkezli Krafton’ın şikayeti, Battlegrounds’ın 75 milyondan fazla kopya sattığını söyledi.

Şikayette, Singapur merkezli Sea Ltd’nin sahibi olduğu Garena’nın 2017 yılında Apple ve Google’ın uygulama mağazaları aracılığıyla Free Fire satmaya başladığı ve geçen yıl “Free Fire MAX” adlı başka bir hak ihlalinde bulunan oyun satmaya başladığı belirtildi.

Krafton’a göre Apple ve Google, Free Fire oyunlarının yüz milyonlarca kopyasını dağıttı. Şikayet, Garena’nın 2021’in ilk üç ayında ABD’deki Free Fire satışlarından 100 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini söylüyor.

Krafton ayrıca Google’ın YouTube’unu, Free Fire oyun videoları ve bir Çin filmine ev sahipliği yaptığı iddiasıyla sanık olarak nitelendirdi. Krafton, oyununun canlı aksiyon dramatizasyonu olduğunu söylüyor.Krafton, Garena, Apple ve Google’dan Aralık ayında Free Fire oyunlarını satmayı bırakmalarını istediğini söyledi.

Mahkemeden, şirketlerin Free Fire satışlarından elde ettikleri karları içeren zararların talep edilmesine ek olarak, Free Fire oyunlarının satışlarının engellenmesini istedi. Şirketler ve Krafton’ın avukatları, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Dava hakkında paylaşılan resmi dosya bilgisi ise şöyle;

Dava, Krafton Inc – Apple Inc, ABD Kaliforniya Merkez Bölgesi Bölge Mahkemesi, No. 2:22-cv-00209.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir