Bu, PUBG: Mobile ve PUBG: New State’in bir karşılaştırmasıdır. Burada iki oyunun avantajlarını ve dezavantajlarını açıkladık.

PUBG: Mobile, piyasaya sürülmesinden bu yana telefon ekranında oyuncuları engelliyor. Crafton bununla da kalmadı ancak bir süre sonra PUBG: New State oyununu çıkardı. Daha bu yapımda yer almadan ön kayıt rekorunu kırdı. Bu iki oyunun birbirinden farklı yönleri var. Bu farklılıkları değerlendiriyoruz ve oyunun daha iyi olduğuna karar veriyoruz. İşte PUBG: Mobile ve PUBG: New State arasında bir karşılaştırma…

PUBG: Mobil Mobile ve PUBG: New State?

Harita

Battle Royale oyununda haritanın teması üretimin direğidir. Bu cins son yıllarda çok başarılı olmuştur. Bu durumu destekleyen oyuncu sayısı da öne çıkıyor. PUBG: Mobile’da Sanhok ve Vikendi gibi savaş robotları ve işaret fişeği silahları aracılığıyla yükseltme yapmak için iyi fırsatlar olan haritalar gördük.

PUBG: New State şu anda iki haritaya sahip. Onlara Troi ve Erangel 2051 adı verildi. PUBG: Mobile ile karşılaştırdığımızda çok bunaltıcı görünebilir. Çünkü geniş bir seçenek yelpazesi sunmuyor. Troi, saklanmaya en uygun şehir binalarıyla dolu 8×8 kilometrelik büyük bir harita. Kıyamet sonrası ortam, kalıntıları restore etmek ve geri dönüşüme değer bir şey bulmak için bir uzay gemisine ayak basmış gibi hissetmenizi sağlar.

PUBG: Mobile’da 5 temel harita vardır: Erangel, Sanhok, Vikendi, Karakin ve Miramar. Ek olarak, TDM (Team Deathmatch) modlarının bir deposu vardır. Çeşitli haritalar oyun deneyimini daha ilginç hale getiriyor. Dolayısıyla PUBG: Mobile’ın bu konuda lider konumda olduğunu söyleyebiliriz.

Oynanış

PUBG: New State, oynanış açısından PUBG: Mobile’a çok benzer. Özellikle silahların nasıl kullanılacağı, nasıl araç sürüleceği ve düşmanların nasıl öldürüleceği PUBG: Mobile ile neredeyse aynı. Yine de, ileri teknoloji bir telefon kullanıyorsanız, PUBG: New State bazı ince iyileştirmelere sahiptir. Bunlar, yüksek yenileme hızına sahip telefonlarda daha belirgindir.

PUBG: New State: boş binaların etrafında dolaştığınızda eşyaları yere indirmeniz daha az zaman alacaktır. Bunu neredeyse hemen yapabilirsiniz. Ayrıca, yapım aşamasında olan bazı yeni mekanizmalar da var. Bunlardan biri silahları kişiselleştirme yeteneğidir. Bu size cephanelik üzerinde bir kontrol hissi verir.

Son olarak PUBG: New State’de drone kullanabilirsiniz. Bu, oyunun en ilginç yönlerinden biri olabilir. Bunlar, diğer oyuncuları bulmak ve öldürmek için yeni bir yol sağlar. İki oyunu oynanış açısından karşılaştırdığımızda PUBG: New State çok ileride diyebiliriz.

Grafikler

PUBG: New State grafikleri PUBG: Mobile’dan daha iyidir. Krafton, oyuncuların yeni nesil mobil oyunları gerçekten deneyimlemeleri için gıpta edilen görsel iyileştirmeleri sağlamak için küresel aydınlatma teknolojisini kullanacağını duyurdu. Ayarlara gittiğinizde yeni seçenekler göreceğiniz için bu bilgiler doğrudur. Örneğin, kare hızını düşük ve aşırı arasında değiştirebilirsiniz. Yine PUBG: New State, PUBG: Mobile’ın önünde.

Oyunlar arasında kendilerine özgü farklar

Araba kullanmazsanız fark etmeyeceğiniz bazı değişiklikler var. PUBG: New State’de elektrikli araba kullanırken pil seviyesi gözle görülür şekilde öne çıkıyor. Düşük ise ganimetten toplanan pilleri araca bağlayabilirsiniz. Ayrıca araba hareket halindeyken zıplarsanız ölürsünüz. PUBG: Mobile tarafında arabadan atlarsanız sadece ölürsünüz, savaşa devam edebilirsiniz.

Sonuç

Normal şartlar altında buradan herhangi bir kazanan almamız bizim için objektif bir sonuç vermiyor. Çünkü her iki oyun da birbirine o kadar benzer ki, aynı oldukları söylenebilir. Ancak PUBG: New State içindeki gelişmeler nedeniyle kazanan aynı. Sonuç olarak PUBG: Mobile’da yayınlanan yapım yayınlandı.

PUBG: Mobile ve PUBG: New State hakkında ne düşünüyorsunuz? PUBG: Mobile vs PUBG: New State nasıl görünürdü? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir