Sony’nin PlayStation platformunda yarış efsanesi olan Gran Turismo serisi, bilgisayarlara geliyor. İşte son gelişmeler.

Monako’da gerçekleştirilen Gran Turismo Dünya Finalleri’nde, dizinin yaratıcısı Kazunori Yamauchi de yer aldı. Gran Turismo ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan ünlü isim, oyunu artık bilgisayarlara gelme zamanının geldiğini söyledi.

Gran Turismo bilgisayar sürümü geliyor

“Gran Turismo iyi ayarlanmış bir oyun ve doğal 4K/60p’de çalışabilen çok fazla platform yok. Bu yüzden bunu gerçekleştirmemizin bir yolu platformları daraltmak. Bu kolay bir çözüm değil (PC’de), ama elbette buna bakıyoruz ve düşünüyoruz .” diyerek bilgisayar sürümü iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yamauchi, bilgisayarlara yönelik bir çalışmanın olduğunu doğruladı.

Gran Turismo için böyle bir karar alınmasında aslında maddi gerekçeler yer alıyor. Zira Sony Interactive Entertainment, son yıllarda sık sık orijinal PlayStation oyunlarını bilgisayarlara getiriyor. Bu da daha yüksek satış rakamlarına ulaşılmasını sağlıyor. Gran Turismo için böyle bir adım atılması sürpriz olmayacak.

Gran Turismo 7
Gran Turismo 7

“GT Racing” serisinin en son versiyonu, PS5 ve PS4 platformlarında yayınlanan GT Racing 7. Bu versiyon, Polyphony Digital tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan oyun serisinin aslında sekizinci nesli. Aynı zamanda oyun serisinin 25. yılı için bir hatıra çalışması.

Sony  PC sürümü dışında özel bir sinema projesini de sürdürüyor. Şu anda Macaristan’da çekimleri devam eden ve 11 Ağustos 2023’te vizyona girecek olan film, “Gran Turismo” oyununun aksiyon filmi olarak beyazperde de yer almasını sağlayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir