PlayStation 4 kullanıcıları PlayStation 5’e geçiş yaptıktan sonra veri aktarma yapabilir. İşte PS4’ten PS5’e veri aktarma işlemleri.

PlayStation 5, 2020’de piyasaya sürülse de stok sorunu gibi problemler nedeniyle yaygın bir kullanımı ancak 2021 sonrasında oldu. PlayStation 5’teki sorunların sona ermesiyle birlikte geçişler hızlanırken özellikle PS4’ten PS5’e geçen kullanıcılar için veri aktarımı durumu ortaya çıktı. Eğer siz de yeni geçiş yapacaksanız eski konsolunuzdaki verileri yeni konsolunuza aşağıdaki adımları takip ederek aktarabilirsiniz.

PS4'ten PS5'e Veri Nasıl Aktarılır?
PS4’ten PS5’e Veri Nasıl Aktarılır?

İşte PS4’ten PS5’e Veri Aktarma İşlemleri

PS5 ilk kurulum ekranında veri aktarımıyla ilgili seçenek vardır. Verileriniz hazır olduğunda bu ekranı kullanabilirsiniz. Verileriniz hazır değilse endişe etmenize gerek yok zira kurulum sonrasında ayarlar üzerinden veriler aktarılabilir. İşte veri aktarımı işlemleri;

  • İki konsolu de en son sistem yazılımına güncelleyin.
  • Güncelleme sonrasında PS5’te kullanılacak hesap ile PS4’te oturum açın.
  • Her iki konsolu da aynı ağ üzerine bağlayın. Kablolu ya da kablosuz bağlantı tercih edilebilir.
  • Veri aktarımı ekranından devam’ı seçin ya da Ayarlar > Sistem yazılımı > Veri aktarımı adımları üzerinden veri aktarım ekranını açın.
  • Aktarma seçeneğinde PS4’ten hangi verilerin aktarılmak istendiği sorulacaktır.
  • PS4’te bilgiler Ayarlar > Sistem > Sistem Bilgileri adımlarını takip ederek PS4’ünüzün ağda görülecek ağını öğrenebilirsiniz.
  • Seçimlerin ardından veri aktarımına hazırlanan yazısı yazana kadar bekleyin. Genellikle bir bip sesi eşliğinde bu yazı görülür.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra cihazınız yeniden başlatılarak verileriniz kullanıma hazır hale gelecektir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir