Yeni nesil oyun konsolları, geçtiğimiz yılın sonunda pazardaki çıkışlarını gerçekleştirmişlerdi. Oldukça yenilikçi teknolojiler ile gelen bu konsollar, grafik performansları ve sahip oldukları hız ile dikkat çektiler. Ancak kullanıcıların eleştirdikleri noktalardan birisi de oyun sayıları oldu. Tüm bu yüksek donanım özelliklerine karşılık, henüz yeni oldukları için oyun kütüphaneleri zayıf kaldılar. Bu kapsamda ise oyuncular yeni bir konsol alırken, eski nesil konsollara yöneldiler. Birçok kişi sahip olduğu konsolu satmak yerine bir süre daha kullanmayı tercih etti. PS4 ve Xbox One konsolları daha eski olsa da, oldukça geniş kütüphaneleri ile dikkat çekiyor. Bizde sizlere popüler konsol PlayStation 4 için en iyi korku oyunlarını bu içeriğimizde derledik. Listede yer alan oyunlar birkaç yıl önce çıksa da, PS4 kullanıcıları için gerek atmosfer gerekse hikayesi ile oldukça beğeniliyor.

En iyi PS4 korku oyunları

Resident Evil 7: Biohazard

Bir süredir eleştirilen Resident Evil serisi, bu oyun ile yeniden doğmuştu. Sahip olduğu atmosferi, hikayesi ve oynayışı ile korkuyu tam anlamıyla yansıtmayı başarıyor. Birinci şahıs kamera açısı ile oynanabilen bu oyun korku severler için oldukça uygun diyebiliriz.

Until Dawn

Supermassive Games tarafından geliştirilen ve Sony tarafından yapımcılığı yapılan Until Dawn, PlayStation 4 için sunulan en iyi korku oyunlarından birisi olarak biliniyor. Görselleri ve atmosferi ile kendisine çeken oyun, çıktığı dönemde oldukça olumlu geri dönüşler almıştı.

The Last of US

PlayStation dünyasının klasik yapımlarından olan The Last of US, tam olarak korku yapımı olarak karşımıza çıkmıyor. Bol aksiyon ve zombi içerikli bu yapım bir yolculuğu hikaye alıyor. Oyun gerek hikayesi gerekse grafikler ile çıktığı dönem büyük beğeni topladı diyebiliriz.

Alien: IsolationGeliştiricisi The Creative Assembly olan Alien: Isolation, birinci şahıs hayatta kalma korku temalı geliyor. Oyun hikayesinde ticari uzay aracı Nostromo’nun 15 yıl sonra ortaya çıkması konu alınıyor. Oyunun en iyi PS4 korku oyunları arasında gösterildiğini de belirtelim. Kaos ortamında geçen oyun gerek grafikleri gerekse atmosferi ile oyuncuları kendisine çekmeyi başarıyor diyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir