Projeleriniz için açıklayıcı ve etkileyici videolar çekmek, etkileşimi artıracağı gibi aynı zamanda hedef kitleye daha kolay bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olur. Üstelik video içerikleri, projenin daha akılda kalıcı olmasına yardımcı olur. Videolu içeriklere olan ilginin artması ile sosyal platformlarda da videolu içeriklerin artmasında sebep oluyor. Projelerin daha verimli sunulması için videolar ile desteklemek için çeşitli detaylara dikkat etmek gerekir. Stok video da bu alternatiflerden biri.

Dünyanın en etkili 100 şirketini açıklandı

Video çekerken dikkat edilmesi gereken detaylar

stok video

Video çekme stratejilerini belirleyin

Projenin temasına uygun videolar hazırlamak için önceden konuyu belirlemek önemlidir. Video çekim sürecinin diğer işlemlere göre daha uzun sürmesi sebebiyle stratejik bir şekilde ilerlemek süreci yönetmen anlamında kolaylık sağlar. Video çekiminin ardından videonun düzenlenmesi ve proje için hazır hale getirilmesi önemlidir. Bunun için de stratejik bir şekilde ilerlenmelidir. 

Projeyi yansıtan noktalara değinmek

Videolar, hem sesli hem de görüntülü içerikler olduğu için projeyi en iyi şekilde yansıtacak detaylar yansıtılmalıdır. Videolarda, projede sunulan üründen ziyade bir hikaye odaklı içerikler çok daha verimli  sonuçlar alınması konusunda destekleyici olacaktır. 

Videoların uzunluğuna kısalığına dikkat edin

Projeler için hazırlanan videoların gereğinden fazla uzun tutulmaması önemlidir. Projeyi en iyi şekilde yansıtacak detayların yer aldığı kısa videolar çok daha etkileyici olacaktır. Proje kapsamında sunulan materyallerin, en kısa ve en etkileyici şekilde videoya yansıtılması gerekir. 

Videonun girişi önemli

Projenin sunulduğu kişilerin dikkatini çekebilmek için videoların ilk saniyeleri çok önemlidir. Bu doğrultuda planlar kurarak videonun giriş kısmını etkileyici hazırlamak gerekir. Videonun giriş kısmında, projenin en çarpıcı kısmını öne çıkarmak veya mesajınızın en önemli kısmını burada vermek gerekir. 

Videonun bir kaynağa dayanması

Projeleri anlatmak için hazırlanan videoların bir kaynak doğrultusunda kurulması faydalı olabilir. Bu bağlamda destekleyici bir seçenek olan yourstockvideo.com, proje videoları için yardımcı olur. Türkiye’nin en büyük video topluluklarından biri olup, yerli olması da dikkat çekicidir. Kullanıcıların geniş, yüksek kaliteli videolar ve yerel içeriklerin oldukça fazla olduğu youstockvideo, hazır videolara erişim sağlamayı  kolaylaştırır. Burada yer alan stok videoların bir kısmını kullanmak ücretsiz olup, bazıları ise telif hakkı sebebiyle düşün ödemeler gerektirir. Ücretler, ek çok stok video sitesine göre çok daha uygundur. 

Yourstockvideo.com özellikleri

  • Videolar tüm mecralarda ve tüm ülkelerde kullanım 20 $’dan başlar.
  • 4K, HD ve SD seçenekleri
  • Görsel efekt video çalışmalar için Alpha’lı seçenekleri

Yourstockvideo.com öne çıkanları

  • Çok çeşitli ücretsiz ve ücretli videolar arasından seçim yapın.
  • Ücretli videolar için satın almak için üye olun ve hemen satın alın.
  • Ücretsiz videolar atıf ile kullanılmalıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir