Bu yazımızda, profesyonel bir LinkedIn hesabı oluşturmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını listeleyeceğiz. Profilinizi yükseltmek ve profesyonel bir görünüm elde etmek için ipuçlarımızı takip edebilirsinz.

Dünyanın en popüler iş arama platformu olan Linkedin, milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Birçok şirket bu web sitesi üzerinden iş ilanları yayınlamaktadır. Facebook’a benzeyen ancak tamamen iş odaklı olan platform, her geçen gün popülerlik kazanıyor.

LinkedIn bir iş arama platformudur, birçok kişi özgeçmişini orada oluşturur. Aslında pek çok kişi artık özgeçmişlerle ilgilenmiyor, doğrudan uygulamalarında LinkedIn profillerini paylaşıyor. Bu büyük bir avantaj çünkü LinkedIn profili güncel ve iş arayan kişinin hayatını nasıl takip ettiği hakkında fikir veriyor. Profesyonel bir LinkedIn hesabı oluşturmanıza hangi ipuçları yardımcı olur, LinkedIn’de nasıl popüler olunur, LinkedIn’de yapılan hatalar nelerdir?

Profesyonel bir LinkedIn hesabı oluşturmak için ipuçları

LinkedIn’de başarılı olmak istiyorsanız en iyi profil resmini ve kapak fotoğrafını seçmelisiniz. Ancak burada kafanız karıştıysa başarılı bir LinkedIn profiline bakarak örnek alabilirsiniz. LinkedIn’de başarılı olmanın bir başka parçası da İngilizce ve kendi dilinizde bir ön yazıya sahip olmaktır. İngilizcenin dünyanın evrensel dili olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun için profilinizi ziyaret eden kişilerin sizi küçük bir script ile tanıması gerekir. Ön yazı Türkiye için İngilizce ve Türkçe olmalıdır. Bu nedenle, insanlar veya işverenler ön sayfanıza girdiğinizi bilmediklerinde, bu hikayeyi görecekler ve kısa da olsa kim olduğunuz hakkında bir şeyler anlayacaklar. Ayrıca barındırma, LinkedIn profilinizi bir sonraki seviyeye taşımanın başka bir yoludur. Aslında ihtiyacımız olan şey Linkedin’de bulunan beceri, eğitim, iş deneyimi ve sertifikalara girmek.

Belgelendirme şirketine özel dikkat gösterilmelidir. Çünkü 3 saat 5 saat verdiğim sertifika çok önemli değil. Bu nedenle, profesyonel sertifikayı tanıtmak önemlidir. Ancak sertifikanız yoksa bazı hizmetleri kanıtlamak için bu sertifikaları uygulayabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz sertifika alabileceğiniz sitelerdeki yazılarımıza da göz atabilirsiniz. Profesyonel hayatınıza başladığınızda LinkedIn profilinizin çok önemli olduğunu fark edecek ve onu daha da geliştireceksiniz. Profesyonel bir LinkedIn hesabı için en önemli şeylerden biri, bir profil resmi ve bir kapak fotoğrafı eklemektir. LinkedIn’de yapılan en büyük hatalardan biri tamamen yanlış platformu kullanmaktır! Örneğin: onu sosyal medya veya flört uygulaması olarak kullanmak, LinkedIn profilinizdeki en büyük hatalardan biridir ve iş bulma şansınızı azaltır.

Başka bir sorun, herkese bağlantı istekleri göndermek olacaktır. Bu, LinkedIn’in en büyük hatalarından biridir. Gerçek olmayan veya gerçeklikten tamamen kopuk hikayeler paylaşmak, Facebook gibi LinkedIn kullanmanın bir felaketidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir