Amazon Prime Video, kullanıcıların sevdiği dizi ve filmlerdeki istedikleri kısımları paylaşabilecekleri bir özelliğe kavuştu. 

Amazon, Prime Video için geliştirilen etkileşimli paylaşım özelliği sunuldu. Kullanıcıların bir dizi veya filmde beğenmiş oldukları kısımları sosyal medya platformları aracılığıyla arkadaşlarına gönderme imkanı tanıyan bu yeni özellik, YouTube’un ‘Clips’ özelliğine benziyor. YouTube’da da herhangi bir videonun dilediğiniz herhangi bir kısmını direk olarak mobil uygulama ile paylaşabilirsiniz.  Prime Video’da ise, geçici bir şekilde tahmin edileceği üzere belirli kısıtlamalar vardır. Amazon tarafından yapılan açıklamalara göre, klip paylaşım özelliği platformun, ‘Original Series’ adı altında yayınladığı içeriklere özel olacak. Fakat başlangıçta her dizide veya filmde kullanılmayacak. Şirket aralarında The Boys’un da bulunduğu birkaç yapımında klip paylaşmaya imkan verilecek.

Prime Video sizin için 30 saniyelik videolar hazırlayacak

5 8

Amazon’un bir dizi veya filmin IMDB puanı, oyuncuların isimleri gibi bilgilerini anlık bir şekilde görüntülemeye imkan tanıyan X-Ray hizmeti bağlamında sunulan klip paylaşım özelliği, belirlediğiniz içeriğe ait 30 saniyelik video hazırlayabilecek. Bu videoyu Prime Video rastgele seçilmeyecek. Uygulama ile beraber izlediğiniz her bir yapımın istediğiniz kısmını kendiniz seçebilirsiniz. ABD’deki iOS kullanıcılarının erişim sağlayabildiği,  “Bir klip paylaş” butonuna dokunulduğunda, Prime Video uygulaması izlediğiniz içeriği durdurabilecek. Sonrasında ise hazırlanacak olan bu 30 saniyelik videoyu kesip düzenleyebileceğiniz bir alan karşınıza çıkacak. Burada dilediğiniz içeriği durdurabilirsiniz. Burada dilerseniz farklı bir dakikaya atlayarak videoyu özelleştirebilir veya süresini de kısaltabilirsiniz. 

Videoyu istediğiniz hale getirdikten sonra, “Paylaş” düğmesine tıklayarak Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda iMessage, WhatsApp, Messenger gibi mesajlaşma platformları üzerinden özel bir şekilde seçtiğiniz bir kişiye de gönderebilirsiniz. Bu veya benzer bir özelliğin, rakip dijital platformlara da gelme ihtimali vardır. 

3 13

Amazon, yalnızca 4 içeriğin paylaşılmasına izin veriyor

Konuyla ilgili olarak Amazon tarafından yapılan açıklamaya göre, klip paylaşımı; The Boys’un 1. sezonu, The Wilds (Yaban), Invincible, Fairfax olmak üzere 4 içerikte de kullanılabilecek. Şirket gelecek söz konusu bu özelliğin kapsamını daha fazla orijinal dizi ve filmleri ile daha geniş bir hale getirmeyi planlıyor. Klip paylaşımı şu an için Android akıllı cihazlarda desteklenmiyor. Sadece ABD’de yaşayan ve Prime Video uygulamasını iPhone’undan kullananlar özelliğe erişim sağlayabilirler. Gelecek günler içerisinde Türkiye dahil diğer pek çok ülkenin ve işletim sistemlerinin de destekleneceği düşünülüyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir