Saat pazarının önde gelen isimlerinden olan Fossil, akıllı saat pazarından çekilme kararı aldığını açıkladı. Uzun süredir akıllı saat pazarının önemli isimlerinden olan şirket, geleneksel saatler, deri ürünler ve mücevherler üzerine odaklanacak.

Fosssil, kullanıcılarına spor ve klasik tarzda iki çeşit akıllı saat modeli sunuyordu. Şirket yaptığı açıklamada bu hamlesinin temel nedeninin, akıllı saat pazarında yaşanan önemli değişimler olduğunu söyledi. Bu hamlenin nedeni Fossil’in akıllı saat pazarındaki rekabete ve teknolojik gelişmeleri takip edememesi olabilir. Şirket kaynaklarını geleneksel ürünleri için harcayacak.

Popüler Saat Markası Fossil, Akıllı Saat Pazarından Çekiliyor

Fossil akıllı saat modellerini birkaç yıl daha destekleyecek

Fossil, şu anda piyasada bulunan Wear OS akıllı saat modellerini yazılımsal olarak birkaç yıl daha desteklemeye devam edeceğini açıkladı. Akıllı saat pazarından çekilen şirket, mecvut akıllı saat kullanıcılarını yarı yolda bırakmayacak.

Akıllı saat pazarında büyük bir pazar payına sahip Apple ve Huawei gibi teknoloji şirketlerinin yanında diğer şirketlerin ayakta kalmak için oldukça yenilikçi olması gerekiyor. Fossil gibi popüler bir saat üreticisinin akıllı saat pazarından ayrılması, akıllı saat sektöründe ne gibi değişimler yaşanacağı konusunda merak uyandırıyor. Şirketin tüm kaynaklarını geleneksel saatler, mücevherler ve deri ürünler üzerine yönlendirmesi, sunacağı ürünlerin yüksek kalitede olacağını gösteriyor olabilir.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir