Dünyanın en popüler platformlarından TikTok’ta yeni bir dönem başlıyor. Yapılan açıklamalara göre TikTok’ta YouTube’daki gibi yatay video özelliği kullanıma sunulacak.

TikTok’ta tarihi bir değişiklik hedefleniyor. Yeni özelliklerle ilgili gündeme gelen bilgilerde TikTok’taki yeni değişim sonrasında platformun YouTube’a karşı önemli bir güç kazanacağı da öne sürüldü.

TikTok’ta Yatay Video Dönemi Başlıyor

E-ticaretten sosyal ağa kadar farklı özellikleri bünyesinde barındıran TikTok, yatay video dönemiyle YouTube karşısında da daha güçlü bir rakip olacak. Yatay videolar platformun farklı alanlarında kullanılabileceği gibi yenilikler sadece bunlarla sınırlı değil.

TikTok YouTube'a Özendi, Yataya Dönüyor
TikTok YouTube’a Özendi, Yataya Dönüyor

TikTok’ta Mağaza olarak bilinen TikTok Shop’ta da değişiklik yapılacak. Şu anda sınırlı bir şekilde kullanılabilen TikTok Shop daha fazla kullanıcıya erişime açılacak. Ayrıca yeni dönem itibariyle yatay videolar dahil olmak üzere tüm içeriklerde TikTok Shop özelliği otomatik olarak etkin olacak. Bu sayede ise TikTok reklam videolarının da sayısı artacak. Kullanıcılar videolarda yer alan içeriklere dokunarak satın alabilecek.

TikTok Yatay Video 30 Dakika Olacak

TikTok’ta yatay videolarda normal platformda olduğundan daha uzun videolara yer verilecek. Yapılan son düzenlemeler ile bu süre 30 dakikaya çıkarıldı. Böylece daha uzun içeriklerin paylaşılması artık TikTok’ta mümkün olacak.  TikTok’taki bu yeniliklerin ne zaman devreye alınacağı henüz açıklanmadı. Ancak sosyal platformlar arasındaki rekabetin daha da artacağı kesin.   

Bu gelişmelerin dışında TikTok için geçtiğimiz günlerde Özel Keşfet bölümü de tanıtılmıştı. Bu da platformun rakiplerinin özelliklerini bünyesine katmaya devam edeceğini gösteriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir