Kripto paraların yer aldığı ve oyunculara kazanç imkanı sağlayan oyunlar kısa sürede büyük bir popülerlik kazandı. Blok zincir ve kripto öğelerinin eklendiği oyunlarda yeni geliştirilen oyunlar ve projeler de dikkat çekmeye devam ediyor. İşte bu tür oyunları oynamayı sevenler ya da projelere dahil olmak isteyenler için 2022-2023’te popülerlik kazanması beklenen 5 oyun jetonu.

2022-2023 patlaması beklenen 5 oyun jetonu

 5 oyun  jetonu

$UOS – ULTRA

ULTRA son dönemlerdeki yatırımları ile adından sıkça söz ettirdi. Steam benzeri bir girişim olan Ultra, oyuncuların oyunlara sahip olmasını ve kütüphane oluşturmasını sağlıyor. Web3 teknolojinin kullanıldığı platform, ikinci el pazarını canlandıracak özelliklere de sahip. Üstelik basit adımlarla oluşturulacak hesaplarla Ultra’ya dahil olabilmek mümkün. UOS jetonu, ULTRA ekosisteminin merkezinde olacak. Kullanıcılar oyun satın aldığında, blok zinciri ULTRA eşit miktarda $UOS satın alacak. Bu nedenle kullanıcılar ne kadar fazlaysa, işlemler o kadar yüksek olacak. Yüksek değere ulaşması beklenen UOS,

 5 oyun  jetonu

$IMX –  Immutable X

Oyun merkezli olarak geliştirilen bir diğer kripto jetonu ise IMX. Immutable X, Ethereum blok zinciri üzerinde geliştirildi. Gas ücreti gibi bölümlerde sağlanan avantajlar, kripto oyunu geliştirmek isteyenleri de Immutable X’e yönlendirdi. Gods Unchained, Guilds of Guardian ve Illuvium gibi birçok oyununun temelinde Immutable X’in olmasının asıl nedeni de bu. NFT alanının popüler isimlerinden olan Veve gibi pek çok platform dahi Immutable X’i tercih ediyor. Üstelik tüm bu popülerliğe ek olarak C turunda Immutable X; Tencent, Animoca ve diğer yatırımcılardan 200 milyon dolar aldı. Bu nedenle 2022-2023 patlaması beklenen 5 oyun kripto jetonu arasında IMX şimdiden yerini almış durumda.

2022 2023 populer olmasi beklenen 5 oyun jetonu 1

$SAND – The Sandbox

Minecraft’ın NFT’leri yasaklaması, The Sandbox için büyük bir fırsat yarattı. 3. Sezonuyla çok daha iddialı olan The Sandbox, şu anda 500 binden fazla aktif kullanıcıya sahip. Sistemdeki kayıtlı cüzdan sayısı ise 2.5 milyonu aşmış durumda.  Stake edilebilir token, oyundaki istatistikler arttıkça da değerini yükseltiyor.

2022 2023 populer olmasi beklenen 5 oyun jetonu

$SFUND – Seedify

$SFund, oyun başlatma platformu Seedify’ın simgesi durumunda. Axie Infinity’ye yatırım yapmak isteyen kullanıcılar artarken bu popülerlikten yararlanarak büyük bir çıkış yapan Seedify, blok zincir tabanlı oyunların en çok tercih edilenlerinden birisi haline geldi. Geliştirilen projelere dahil olmak isteyenlerin $SFUND’a sahip olma zorunluluğu, jetonun ister istemez popüler olmasını sağlıyor. Oyuncular, ne kadar çok SFUND jetonuna sahip olursa, o kadar çok oyun jetonu alabiliyor. Seedify’in önümüzdeki 2 yıl içinde daha iyi projeler ile sektörde adından söz ettirmesi bekleniyor.

2022 2023 populer olmasi beklenen 5 oyun jetonu

$GODS – Gods Unchained

Gods Unchained, piyasadaki en iyi ve sürdürülebilir blockchain oyunları arasında yer alıyor. Immutable X’in arkasındaki ekip, 4 yıldan fazla bir süredir Gods Unchained’i geliştiren ekip olması ile hem oyunu hem de Immutable X’i ön planda tutmayı başardı. Yeni oyun modları, daha iyi bir istemci, daha fazla $GODS yardımcı programıyla güncellemeleri devam eden Gods Unchained, yakaladığı popülerlik ile jetonun da güven vermesini sağlıyor.

*Finansal ve yatırım tavsiyesi içermez.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir