Windows işletim sistemini kullanmak istemeyenler için en popüler Linux dağıtımlardan birisi olan Pop!_OS, kısa süre içerisinde sektörde dikkat çekmeyi başardı.

System76 adındaki bir ekip tarafından geliştirilen Pop!_OS, Linux çekirdeği üzerine kurulmuş bir işletim sistemi. Linux’un açık kaynaklı ve ücretsiz olması sayesinde ücretsiz ve daha farklı işletim sistemi denemek isteyenler Pop!_OS alternatifini değerlendirebilir.

Pop!_OS’un özellikleri neler?

Tamamen ücretsiz bir işletim sistemi olarak geliştirilen Pop!_OS, üstelik açık kaynaklı olması sayesinde farklı geliştirmelere de açık. Basit görevleri yapmak için Windows işletim sistemi gibi ücretli seçenekleri değerlendirmek yerine ücretsiz Pop!_OS yükleyebilirsiniz. Temiz ve reklamsız ara yüzü ile tamamen performansa ve verimliliğe odaklanan işletim sisteminde macOS ile benzerlikler de bulunmakta. Ancak sadece tasarımda görülen bu benzerlikler ,yazılım kısmında tamamen birbirinden ayrılmaktadır.

1 4

Pop!_OS işletim sisteminin en popüler özelliklerinden tanesi otomatik ekran döşemedir. Windows 11 işletim sistemi ile birlikte Windows işletim sistemlerinde de görülmeye başlayan pencere döşeme özelliğinde pencerelerin otomatik şekilde hizalanması ve ekrana döşenmesi sağlanmaktadır.

2 4

Pop!_OS ile birlikte özellikle oyun konusunda önemli avantajlar sağlanır. Sürücülerin kolay şekilde kurulması sayesinde herhangi teknik bilgiye gerek kalmadan Pop!_OS işletim sisteminde sorunsuz şekilde oyun deneyimi yaşanabilir. Pop!_OS, Windows’taki Windows Store’ ile benzer olan Pop!_Shop ile birlikte gelir. Uygulamaları Pop!_Shop aracılığıyla kolayca yükleyebilirsiniz. Slack, Telegram, Steam, VS Code vb. doğrudan Pop!_Shop’tan yüklenebilir.

Pop!_OS sistem gereksinimleri neler?

Windows ve macOS’u sorunsuz çalıştırmak için en az 4 GB RAM’e sahip olmanız gerekir. Ancak Pop!_OS, yalnızca 2 GB RAM gerektirir. Bu nedenle daha eski bir makineniz varsa, onu hayata döndürmek için Pop!_OS yükleyebilirsiniz. Pop!_OS, Linux’a yeni başlayanlar, oyuncular ve Windows ve macOS’a alternatif arayanlar için şu anda Linux dağıtımları arasında en iyi dağıtımlardan birisidir.

Pop!_OS işletim sistemi nasıl kurulur?

Pop!_OS işletim sistemi için resmi internet sitesi üzerinden kurulum dosyalarının indirilerek USB-Flash’a kurulum yapılması yeterli olmaktadır. Üstelik işletim sistemini kurmadan önce canlı bir şekilde denemeniz de mümkün. Böylece beğenirseniz tam kurulumu yaparak Linux sistemine Pop!_OS ile geçiş yapabilirsiniz. Üstelik yeni işletim sistemini kurarken eski işletim sistemini silmeniz ve diskinizi biçimlendirmenize gerek yok. Aynı bilgisayarda hem Windows hem de Pop!_OS çalıştırmanıza izin veren çift ​​önyükleme desteklendiğinden dolayı farklı bir deneyim ve inceleme için de bu sistemi kurabilirsiniz. 32 bit ve 64 bit desteği olması sayesinde 64 bit desteklemeyen eski sistemlerde dahi işletim sistemi kullanılabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir