Pokemon Go’nun yapımcısı Niantic, Artırılmış Gerçeklik tabanlı olan Pikmin Bloom oyununu kullanıcıların beğenisine sundu. 

Pokemon Go’nun yaratıcısı Niantic, Nintendo ile ortak bir çalışma sonucunda oyuncuların karşısına çıkardığı Pikmin Bloom oyununu kullanıma sundu. Mart ayı içerisinde test aşamalarına geçtiğinde duyurulan Pikmin Bloom, Singapur’daki kullanıcılar için erişimine açılmıştı. Bugünden itibaren Singapur ve Avustralya’dan başlayarak aşamalı bir şekilde dünyadaki tüm oyuncular için yayınlandı. Oyunun kullanıma açıldığını Twitter hesabı üzerinden duyuran Niantic, “Haydi dünyayı çiçeklerle dolduralım. Uygulama, yürüyerek günlük yaşantınızı sihirli hale getiriyor” dedi. Pikmin Bloom ise kendi hesabı üzerinden paylaşmış olduğu duyuruda, oyunun “yürümeyi daha keyifli hale getirmek” amacıyla geliştirildiğini açıkladı.

Pikmin Bloom, Artırılmış Gerçeklik (AR) özelliğine sahip olacak

2 15

Söz konusu bu heyecan verici oyun, oynanış tarzı itibariyle Pokemon Go ile benzer özelliklere sahiptir. Pikmin Bloom’da çiçek ve buna benzer bitkilerden ilham alınarak tasarlanan oyuncaklar olacak. Bu oyuncaklara pikmin adı veriliyor. Sokakta yürürken oyunu başlatıp akıllı cep telefonunuzun kamerasını bir masaya veya yola tuttuğunuzda pikminleri AR teknolojisi ile beraber gerçekten olduğunuz yerdeymiş gibi görebilirsiniz. İnsanları yürüyüşe çıkarmaya ve yeni alanlar keşfetmek adına teşvik edici özelliklere sahip olan bu heyecan verici oyunda sokakta adım attıkça peşinizden de pikminler geliyor olacak. Bunların besin ihtiyaçlarını gidererek görevlerinizi başarıyla sonlandırmanız gerekiyor. Yenilecek olan bitkileri bulup toplamak adına sürekli yeni alanlar keşfetmeniz gerekir.

Pikminlere kırmızı bir meyve verdiğinizde, ‘kırmızı çiçek tohumları’ üretiyorlar. Daha sonra ise üretilen bu tohumları yollara dikebilir ve bu sayede çiçek yetiştirebilirsiniz. Bu şekilde de seviyelerin her birini geçebilirsiniz. Niantic CEO’su John Hanke, Pikmin Bloom’da ‘çok oyunculu mod’ olduğunu dile getirdi. Bu mod ile beraber, diğer oyuncularla ortak bir şekilde çiçekler yetiştirerek bahçe hazırlayabilirsiniz.

3 15

Oyun henüz popülerleşmedi

Pikmin Bloom şu an için Singapur ve Avustralya’da kullanıma sunuldu. Diğer ülkeler için ne zaman aktif hale getirileceği ise bilinmiyor. 2016 yılında oyuncuların beğenisine sunulan Pokemon Go, ülkemizde daha bu yıl içerisinde resmi olarak sunuldu. Aynı durumun Pikmin Bloom’da da yaşanma ihtimali de yok değildir. İlerleyen günler içerisinde Niantic veya Nintendo’nun konuyla ilgili daha fazla detay vermesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir