YouTube, video podcastleri için bir platform olsa da, Google’ın sahip olduğu platform henüz doğrudan sesli sistemleri kırmadı. YouTube, birçok podcastin video sürümlerini bünyesinde barındırır ve bu içeriklerin bazıları bölüm başına yüz binlerce hatta milyonlarca kez izlenir. YouTube podcasting başkanı Kai Chuk podcastlerin yakında YouTube Music’e ekleneceğini duyurdu. 

youtube 1

YouTube sözcüsü, “yakında hem sesli hem de video öncelikli podcastleri ABD’deki kullanıcılar için YouTube Music’e getirmeye başlayacağız ve podcastleri daha keşfedebilir ve erişilebilir hale getireceğiz” dedi. “Bu gelişme, YouTube’u kullanan kişilerin zaten sevip beğendikleri podcastlerin dinlemek istedikleri her alanda kullanılabilir olmasına yardımcı olacak.” ifadelerini dile getirdi.

Bu açıklamalardan sonra kullanıcılar şüpheye düştü. Ardından içleri rahatlatacak açıklama geldi. Arka planda dinleme yapmak tamamen ücretsiz bir şekilde olacak, yani podcastleri dinlerken telefonunuzu kilitlemek isteseniz bile programınız hiçbir aksaklığa veya kesintiye uğramayacak. Ancak, ücretsiz hizmet reklam destekli olacaktır.  

Hot Pod Zirvesi’nde duyurulan bu haber, videolarda çok dilli seslendirme ve YouTube Music’teki özel radyo istasyonları gibi diğer yeni YouTube özellik güncellemelerini takip ediyor. 

YouTube Music’e Podcast özelliği geliyor

YouTube, etkinliklerden ulaşılan raporlara göre Spotify’da çok önemli bir yere sahip olan podcast yayıncılarıyla farklı ve özel anlaşmalar imzalamakla çokta ilgilenmiyor. YouTube ayrıca görünüşe göre podcastleri video ve sesle dinleme deneyimini birleştirmek istiyor. Bu sayede biri veya birileri herhangi bir videoda podcast izliyorsa, yürürken, koşarken veya hareket halindeyken dinleyebilmek için bir bölümün yarısında, başında veya ortasında sese geçebilir.

Bu kullanıcı deneyimi sürtüşmeyi azaltabilir, ancak tüm video podcastlerin sorunsuz bir şekilde sese çevrilemeyeceğini ve bunun tersinin de geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca içerik oluşturan kişiler, videolarını podcast olarak ayarlamayı kolaylaştıran bir platform olan YouTube Studio ile podcast araçlarına kolayca ulaşabilecek. YouTube, TechCrunch’a yılın ilerleyen saatlerinde içerik oluşturucuların podcastleri RSS beslemeleri aracılığıyla doğrudan platforma yükleyebileceklerini söyledi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir