Xiaomi alt markası olarak hizmetlerine devam eden POCO’nun yeni akıllı cep telefon modeli POCO M4 Pro 5G için sonunda resmi Türkiye fiyatı da netlik kazanmış durumdadır. POCO M4 Pro 5G için bazı satış siteleri üzerinde görülen fiyatların ardından resmi Türkiye fiyatı da aktarıldı. 

Realme dünyanın en hızlı şarjını üretmek için kolları sıvadı

Xiaomi Türkiye, POCO M3 Pro 5G modelini şu an Türkiye’de 3.199 TL’den kullanıcıların beğenisine sunuluyor. POCO M4 Pro 5G ise N11’deki resmi MiStore satış kanalı üzerinden Xiaomi Türkiye garantisi ile beraber 5.999 TL (128 GB) gibi yüksek bir fiyatla sunuluyor. Bu fiyatın son derece yüksek bulunmasının ardından Türkiye’de telefonlardan alınan KDV, ÖTV, Kültür Fonu ve TRT Payı gibi vergiler de bulunuyor. Aynı zamanda güncel kurun da oldukça yüksek olduğunu belirtmek gerekir. Söz konusu bu telefon, ekranı delikli standart bir tasarımla geliyor ve siyah ile mavi yanında firmanın ikonik sarı rengini de kullanıyor. Düz bir ekran olan ve çerçevelerinde ise ince olan telefon, tasarım kısmında da pek de farklılık sunmuyor. Parmak izi yan kısma konumlandırılan cihaz, bağlantı için USB-C tercih edilmiştir. 

6 15

M4 Pro 5G modeli teknik olarak değerlendirmek gerekirse gücünü 6 nm Mediatek Dimensity 810 işlemciden alıyor. İsminde de yer aldığı üzere 5G desteğine sahip olan (Türkiye’de 5G halen açık değil) cihaz, 6,6 inç boyutunda FHD+ 90 Hz IPS LCD ekran üzerine kuruluyor. 1 TB’a kadar microSD desteği olan ürün, 4 / 6 GB RAM + 64 / 128 GB depolama özelliği ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Söz konusu bu akıllı cihaz 33W hızlı şarj özelliğine sahip ve 33W hızlı şarj cihazı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sahip olduğu 5.000 mAh pilini 33W hızlı şarj ile 1 saatin altında tamamen dolum karşısında POCO M4 Pro 5G, şirkete göre hafif kullanım karşısında 2 günlük kullanım sunuyor. Kamera kısmına bakıldığında ise telefonun ön kısmında yer alan ekran deliğinde 16 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Cihazın arka kısmında ise 50 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı olmak üzere iki farklı kamera bulunuyor.  Android 11 üstü MIUI 12.5 ile kutusundan çıkan 3.5mm kulaklık girişli M4 Pro 5G, dinamik sanal RAM teknolojisini de cihaz ile beraber sunuluyor. Cihazın sahip olduğu bu teknoloji düşük versiyona 5 GB, üst versiyona ise 8 GB ekstra sanal RAM ile beraber geliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir