Poco F6 adıyla çalışmaların sürdüğü yeni modelin özellikleri sızdırıldı. Yeni Snapdragon işlemciyle gelecek yeni model dikkat çekiyor.

Qualcomm geçtiğimiz günlerde yaptığı tanıtımlarda Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisiyle çıkış yapmıştı. Bu model, üstün özellikleriyle dikkat çekerken bu işlemciyi kullanan ilk model Xiaomi Civi 4 Pro olmuştu. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan bu modelin ardından aynı işlemciyi kullanacak bir diğer modelin Poco F6 olacağı ortaya çıktı. Poco Global yöneticisi David Liu’nun X gönderisiyle Poco F6 için ilk detaylar gelirken yeni modelde Snapdragon 8s Gen 3 işleminin kullanılacağı da böylece resmiyet kazandı. Liu açıklamasında başka bir detaya değinmedi. Ancak Poco F6 ile ilgili önemli sızıntılar da arka arkaya geldi.

Poco F6 Özellikleri Neler?

Poco F6 modeli, “Period” kod adıyla geliştiriliyor. Rapora göre  N61 model numarasıyla takip edilebilecek Poco F6 modelinde Sony’nin sensörleri kullanılacak. Çok daha iyi bir kamera performansı sunmayı hedefleyen Poco, arkada Sony IMX882 50 MP ana kamerayı kullanacak. Daha önce Realme 12 Pro 5G ve iQOO Z9 5G modellerinde yer alan bu sensör, kamera kalitesiyle dikkat çekmişti.

Bu ana kameraya üstelik Sony IMX355 8 MP ultra geniş lens ve makro çekimler için OmniVision OV20B40 kamera yer alacak. 3’lü kamera kurulumuyla kullanım sunacak yeni modelde hem fotoğraf hem de video çekimleriyle üstün performans sunuluyor.

Poco F6 Özellikleri Sızdırıldı: Yeni Snapdragon İşlemcisiyle Geliyor
Poco F6 Özellikleri Sızdırıldı: Yeni Snapdragon İşlemcisiyle Geliyor

Poco F6 8s Gen 3 Kullanacak

Üstün kamera özelliklerine ek olarak yapay zeka işlemlerinde de yetenekli Snapdragon 8s Gen 3 kullanılacak. SM8635 model numarasıyla takip edilebilen bu işlemci, paylaşılan raporlarda net bir şekilde görülebiliyor. Poco F6 için geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan farklı bir raporda modelin Çin’de Redmi Note 13 Turbo adıyla piyasada yer alacağı belirtilmişti. Üstelik model Çin pazarında OLED panel ile desteklenecek ve diğer pazarlarda OLED yerine AMOLED kullanılacak. Poco F6 lansmanı için beklenen tarih Nisan ya da Mayıs.

Bu tarihlerde tanıtımı yapılacak telefon, farklı bölgelerde farklı isimlerle satılmaya başlanacak. Tanıtıma kadarki sürede daha fazla detayın paylaşılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir