Bilgisayar korsanları, pNetwork adlı kripto para transfer platformu üzerinden 12,7 milyon dolar değerinde Bitcoin ele geçirdi. Şirket, diğer tüm fonların güvende olduğu dile getirildi.

Kripto para birimleri popüler olduğu günden bu yana dolandırıcılık, hırsızlık veya yolsuzluk ile ilgili haberlerin sayısı da artmaya başladı. Yaşanan bu olayların en güncel örneği ise pNetwork adlı kripto para transfer platformunda yaşanan büyük hırsızlık olayıdır. Kötü niyetli bilgisayar korsanları, kripto para transfer platformu pNetwork’ten tam 12.7 milyon dolar değerinde Bitcoin’i ele geçirdi. pNetwork, konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama da;  “Siber saldırganlar kod tabanımızdaki bir hatadan yararlanıp 277 Bitcoin’i çalarak BSC üzerinden pBTC’ye saldırdı.” ifadelerine yer verdi.

‘Diğer tüm fonlar güvende’

24 1632253979

pNetwork’te bulunan diğer tüm fonların güvende olduğunu dile getiren şirket, söz konusu bu saldırıdan köprülerin etkilenmediği belirtildi. Köprüler, kripto para kullanıcılarının bir kripto para birimini diğer kripto paralara kopyalamasına denir. pNetwork, Telegram hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama içerisinde ise ekstra güvenlik önlemleri ile köprüleri gelecek günler içerisinde yeniden etkinleştirdiği, hatanın belirlendiği ve düzeltildiği de aktarıldı. pBTC ise pNetwork’ün paketlenmiş Bitcoin seçeneği olarak tanımlandı. 

Bir token (jeton) olan “wrapped Bitcoin”, akıllı blok zinciri anlaşmalarında Bitcoin’e karşılık olarak birebir değer görüyor. Söz konusu bu durum merkezi olmayan finans protokollerinde (DeFi) bu tokenin Bitcoin’in bir kopyası gibi kullanılmasını sağlar. Saldırı, tarihe en büyük soygun olarak bilinen DeFi soygunu olan ve bu yılın ilk aylarında yaşanan 610 milyon dolarlık Poly Network’un kırılmasına da dahil olan Binance Smart Chain’de gerçekleşti. Olayın gündemde yer almasının ardından geçtiğimiz 24 saat içerisinde pNetwork’ün yönetimindeki PNT token’inde yüzde 18 değer kaybı yaşandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir