PlayStation, özel oyunlarını kendi sisteminde tutmayı tercih eden bir şirket olarak bilinse de, 2020 yılında Horizon Zero Dawn’ın PC’ye çıkışıyla bu stratejide bir değişiklik yaşandı.

PC’ye yönelik genişlemeye devam: God of War ve Marvel’s Spider-Man

Horizon Zero Dawn’ın PC çıkışının başarısı, PlayStation’ı PC platformuna daha fazla özel oyun getirmek için harekete geçirdi. God of War (2018) ve Marvel’s Spider-Man gibi en büyük PlayStation hitlerinden bazıları da PC’ye geldi.

İki – üç yıl bekletme stratejisi

PlayStation CEO’su Jim Ryan, özel oyunları PC’ye taşımak için iki – üç yıl beklemenin işe yaradığını belirtti ve bu stratejiyi değiştirmeyi düşünmediklerini söyledi. Oyuncuların genellikle, PlayStation sürümünün yayınlanmasından birkaç yıl sonra PC sürümünün kabul edilebilir olduğunu düşündüğünü ifade etti.

PlayStation'ın PC'ye açılışı: Horizon Zero Dawn ile başlayan hamle

PlayStation 5’e özel oyunlar ve PC çıkışı

Jim Ryan, PlayStation 5’e özel oyunların öneminden ve PlayStation Studios’un yeni üst düzey sistemler için oyun geliştirme sorumluluğundan bahsetti. Şirketin, sistem için özel oyun sayısını artıracağını ve bu oyunları daha sonra PC’ye çıkaracağını açıkladı.

Sony’nin PlayStation özel oyunlarını artık sadece kendi platformunda sunmak yerine, PC platformunda da oyuncularla buluşturma stratejisi piyasadaki Microsoft Activision atmosferinde değişiklik yaratabilir. Bu hamle, PlayStation oyunlarının daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayarak oyun endüstrisine yeni bir perspektif sunuyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir