Sony şirketi tarafından herkesin uzun süredir PlayStation Store platformuna gelmesini dilediği bir özellik vardı. Bu özellikle alakalı çalışmalara hız verildi. PlayStation 5 Store için dağıtımına başlanan kullanıcı derecelendirme aktivasyonu ile bundan böyle oyuncular PlayStation 5’te satın alınabilecek oyunlara dair daha fazla bilgiye ulaşabilecek.

X platformunda birden çok kullanıcı tarafından bildirilen habere göre kullanıcıların satın aldığı ve kişisel kitaplığına dahil ettiği oyunları derecelendirmesine imkan tanıyan bir kullanıcı sistemi kullanıma açıldı. Sistem, kullanıcıların tamamının oyun oynamadan dahi derecelendirme yapmasına imkan sağladığı için PlayStation Network adına kusursuz bir adım olarak görülüyor.

Playstation 5 hakkında detaylar
Playstation 5 hakkında detaylar

PlayStation Network, PlayStation 5’in piyasaya çıkmasından bugüne pek gelişme görmedi. Buna karşın Sony şirketi, daha kusursuz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için konsolun sistem yazılımını geliştirmeye başladı. Eylül ayının başlarında yayınlanan en önemli güncelleme, yardım için ikinci bir DualSense eklentisini kullanma, Tempest 3D AudioTech tarafından aktif olarak desteklenen 3D ses uyumlu Dolby Atmos fonksiyonuna sahip HDMI ile yeni ses seçenekleri sunmaya devam ediyor.

İlave olarak ise şunu söyleyebiliriz: 8 TB’ye kadar olan kapasiteler için daha geniş kapasiteye sahip M.2 SSD’lere özel destek de sağlanmaya başlandı. İlerleyen günlerde farklı gelişmeler yaşanabilir. Takipte kalarak PlayStation Store platformunun gelişmelerinden haberdar olabilirsiniz. Bakalım bu güncellemeyi herkes sevecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir