Android için çok sayıda konsol öykücüsü sayesinde, çocukluğumuzun en iyi oyun anılarından bazılarını yaşamak istiyoruz. Emülatörler, yeni işletim sistemleri için eski oyunları seven ve oynamak isteyen kullanıcılar için yıllardır büyük önem taşıyan platform haline geldi.

playstation vita sonunda android ile geliyor 1

Yıllardır masaüstü işletim sistemlerinde bulunan popüler bir PlayStation Vita emülatörü olan Vita3K bu kez resmi Android portuna kavuştu.

Vita3K projesi yolculuğuna 2018 yılında başladı. Geliştiriciler yıllar içinde yavaş yavaş daha destek eklediler. Tabi her Vita oyununu çalıştırabilecek kapasitede olmasa da;  Persona 4, Uncharted. Hotline Miami ve daha fazlası gibi epeyce popüler franchise’ı destekler.

Vita3K’nın geliştirdiği Android uygulaması şu anlık temel düzeyde olduğu biliniyor

Üzerinde çalışılan projenin daha tamamen kullanışlı bir arayüze sahip değil ve üst düzeyde olan kapasitedeki yapımları da desteklemiyor.  

Bunlar dışında il sürüm olan ve sadece Qualcomm yonga setlerinde olan Adreno cihazları için kullanılabilir. Vulkan desteği ile Android’de sorunsuz bir deneyim sunabiliyor.Geliştirici, Macdu, projesinin Discord kanalında Vita3K PlayStation Vita öykücüsünün bir Android bağlantı noktasının halka açık olarak yayınlanacağını belirtti. Geliştirici, bir APK dosyasının ve sonraki güncellemelerinin kanalda yayınlanacağını belirtti fakat henüz bir Play Store sürümü beklenmiyor.

Vita3K şu anda yalnızca Android 7.0 Nougat veya sonraki sürümünü çalıştırıyor. Ayrıca Vulkan 1.0 veya sonraki sürümü destekleyen 64 bit Android cihazlarda çalışır. Proje açık kaynak kodlu ve GPLv2 lisansına sahip olsa da Android sürümü için kaynak kodu en az birkaç ay boyunca kullanılamayacak. Şimdilik yalnızca bağlantılar vererek GitHub deposundan indirilebilen öncesinden derlenmiş APK’lar sunuyor.

Vita3K emülatörünün Android’e gelecek olması PlayStation Vita oyunlarının mobil cihazda denemek isteyen oyuncular için oldukça heyecan bir haber oldu. Emülatör hala belirsiz ve devam eden bir çalışma olsa da, Android’e gelmesi proje için çok önemli oluşumlardan birisi. Gelecek zamanlarda iOS’a gelip gelmeyeceği ise belirsiz durumda.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “PlayStation Vita Sonunda Android ile Geliyor”