Activision Blizzard, her geçen gün yeni bir suçlama ile gündem de yer alıyor. Son olarak elde edilen bilgilere göre PlayStation cephesi firmayı radarına aldı.

Activision Blizzard tarafından açılan davanın etkileri halen devam ediyor. Oldukça önemli suçlamalarla karşı karşıya kalınan duruşmada oyun dünyasının da dikkati bir hayli yüksektir. Geçtiğimiz günler içerisinde Wall Street Journal üzerinden paylaşılan iddialar adeta deprem etkisi yarattı. Son olarak ise PlayStation cephesinden, konuyla ilgili olarak bir açıklama geldi. Şirketin en yetkili ismi olan Jim Ryan, Activision Blizzard’ın şu an için yapmış olduğu hamle büyük eleştiriler aldı. Söz konusu bu durum karşısında adeta hayal kırıklığına uğradığını dile getiren Ryan, daha önemli adımların atılması gerektiğini savunuyor.

Activision Blizzard, PlayStation’ı tatmin etmedi

5 11

Çalışanlarına bir e-posta gönderen Jim Ryan, konuyla ilgili olarak yorumlarını da oradan aktardı. Başarılı yönetici, Activision Blizzard’ın Wall Street Journal‘daki makaleye verdiği yanıt ise yetersiz kaldı. İş hayatında yaşanan şiddetin ve tacizin tamamen durdurulması gerektiğini dile getiren Jim Ryan, hayal kırıklığına uğradığının altını çizdi. Şaşkınlık içinde makaleyi okuduğu öğrenilen PlayStation CEO‘sunun, Activision cephesinden beklentiler çok daha yüksektir. 

Jim Ryan‘ın çalışanları ile yapmış olduğu değerlendirme ardından, Sony de Activision kanadına ulaştı. Şirket, konuyla ilgili olarak makale sahiplerine, konuyu nasıl değerlendirecekleri sorusunu yöneltti. Wall Street Journal’da yer alan haberlere göre Activision Blizzard çalışanlarının grev içerisinde olduğu öğrenildi. Aynı zamanda daha önemli bir iddiaya göre şirketin CEO‘su Bob Kotick, tüm bu olan biten taciz ve şiddet olaylarından haberi varmış. Kotick, sorumluların cezasını kesmemekle beraber gelinen noktada da önemli bir noktada bulunuyor. Öyle ki şirket içerisinde zaman içerisinde daha da artan şiddetin, ayrımcılık ve taciz olaylarının bir numaralı destekçisi olarak görülüyor. 

6 11

Aynı zamanda CEO’nun, bazı hissedarlar için çalışanlarını işten çıkardığı da ortaya çıktı. Tartışmaların her geçen gün şiddetli bir şekilde devam ettiği Activision Blizzard cephesinde son olarak önemli bir istifa durumu yaşandı. Blizzard‘ın ortak liderlerinden Jennifer Oneal, istifasını sundu. Oneal gerçekçe olarak ise eşit maaş ilkesinin yürürlükte olması gerektiğini belirtti. Yakın dönem içerisinde Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu ile kısa süreli anlaşmayı tercih eden şirket, gelecek günlerde nasıl hamleler yapacak şimdiden merak konusu oldu. Activision Blizzard, PlayStation ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup, yakın zamanda yeni gelişmelerin yaşanması söz konusu olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir