2020 yılının sonlarına doğru PlayStation 5’in duyurusunun yapılmasının ardından, 2020 yılında insanlar arasında PlayStation 5 Pro adını taşıyan yükseltilmiş bir versiyonun çıkma durumunun olasılığı tartışılma halindeydi. İnsanlar arasında konuşmalara göre, bu geliştirilmiş konsolun çıkış tarihinin 2024 yılının sonlarına doğru olabileceği ve piyasaya sürülebileceği konuşmaları geçiyordu. Bunlara ek olarak yakın tarihte elde edilmiş bazı raporlar ışığında ise Sony’nin olası PlayStation 5 Pro teknik özellikleri hakkında bazı ayrıntılarının nasıl olacağı hakkında paylaşımı yapıldı. RedGamingTech platformunun son videosunda, PS5 Pro’nun muhtemelen AMD Ryzen Zen 2 tabanlı APU’sunu korumaya devam edebileceğine dair spekülasyonlar yer alıyor. Rapora göre, Zen 2 tabanlı işlemci 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip ve bu özellik standart PS5 modeliyle aynı olabilir.

Sony, PlayStation 5’e özel oyuncu televizyonu X90L TV’yi tanıttı

PS5 Pro’nun, artırılmış ROP ile 30 aktif işlemci grubu içerebilecek

RedGamingTech, Sony’nin neden AMD Ryzen Zen 4 ‘ü tercih etmek yerine Zen 2’yi düşündüğü konusunda belli ve net bir bilgiye sahip olmadığını ifade ediyor. Ancak sızıntılara bakacak olursak, CPU saat hızının 4 GHz’e kadar artırılabileceğini ve bu hızın hedeflenen FPS değerine ulaşmak için yeterli olabileceğini belirtiyor. Bu durum aynı zamanda PlayStation 5 Pro modelinin daha çok GPU odaklı olabileceğini düşündürüyor.

Bunlara ek olarak, PS5 Pro’nun geliştirilmiş ROP (Render Output Units) ile beraber 30 aktif işlemci grubunu (60 işlem birimi) içerebileceği aktarılıyor. Ana PS5 modelinde sistemde 64 ROP bulunurken, Pro versiyonunda bu sayının 64, 96 veya 128 ROP’a kadar yükseltilebileceği öne sürülüyor. Genel anlamda, bu değişiklik PS5 Pro’nun daha güçlü grafik performansı sunma potansiyeline sahip olduğu anlamına geliyor. Son olarak, cihazın 16GB GDDR5 bellek kapasitesi ile donatılacağı ifade ediliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir